Podneto oko 800.000 zahteva za legalizaciju

Bez autora
Oct 30 2014

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović kazala je da je do sada podneto nešto više od 800.000 zahteva za legalizaciju, ali da je podatak iz katastara da u Srbiji ima oko 1,5 miliona nelegalnih objekata veoma zabrinjavajuće. Ona je kazala da se po zahtevima za legalizaciju ne rešava brzo i da je to najčešće ili zbog nezainteresovanosti stranke ili neažurnosti organa. Mi kada govorimo o procentima, to je od tri do pet odsto rešenih zahteva u proseku u Srbiji, ali sve zavisi od opštine do opštine, kazala je Damnjanovićeva i dodala da je u Beogradu podneto najviše zahteva, ali da je to srazmerno broju stanovnika. Narodna skupština je usvojila je juče izmene Zakona o legalizaciji objekata kojima je rok za legalizaciju produžen za još šest meseci, odnosno do 1. maja.

Podneto oko 800.000 zahteva za legalizacijuDržavna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Aleksandra Damnjanović kazala je da je do sada podneto nešto više od 800.000 zahteva za legalizaciju, ali da je podatak iz katastara da u Srbiji ima oko 1,5 miliona nelegalnih objekata veoma zabrinjavajuće.

Ona je gostujući na RTS-u kazala da se po zahtevima za legalizaciju ne rešava brzo i da je to najčešće ili zbog nezainteresovanosti stranke ili neažurnosti organa.

"Mi kada govorimo o procentima, to je od tri do pet odsto rešenih zahteva u proseku u Srbiji, ali sve zavisi od opštine do opštine", kazala je Damnjanovićeva i dodala da je u Beogradu podneto najviše zahteva, ali da je to srazmerno broju stanovnika.

Narodna skupština je usvojila je juče izmene Zakona o legalizaciji objekata kojima je rok za legalizaciju produžen za još šest meseci, odnosno do 1. maja.

Damnjanovićeva je pojasnila da taj rok služi da oni koji su podneli zahtev za legalizaciju objekta sada dostave dokumentaciju koja nedostaje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik