Raste broj milionera u svetu

Bez autora
Oct 30 2014

Bogatstvo je u svetu prošle godine poraslo 8,3 odsto na godišnjem nivou, a broj milionera povećan je četiri miliona na 35 miliona, navodi se u izveštaju banke Credit Svis.Polovina ili 50 odsto svetskog bogatstva pripada samo jednom postotku svetske populacije. Vrednost bogatstva 300 najbogatijih u svetu jednaka je ukupnom bogatstvu tri milijarde najsiromašnijih stanovnika na zemlji.

Raste broj milionera u svetuBogatstvo je u svetu prošle godine poraslo 8,3 odsto na godišnjem nivou, a broj milionera povećan je četiri miliona na 35 miliona, navodi se u izveštaju banke Credit Svis.

Polovina ili 50 odsto svetskog bogatstva pripada samo jednom postotku svetske populacije. Vrednost bogatstva 300 najbogatijih u svetu jednaka je ukupnom bogatstvu tri milijarde najsiromašnijih stanovnika na zemlji, prenosi Capital.ba.

U izveštaju se navodi da nejednakost između bogatih i siromašnih raste iz godine u godinu.

Prema oceni Kredi Svisa, osobe sa bankovnim računom većim od 2,8 hiljada evra spadaju u red 50 odsto najbogatijeg dela svetskog stanovništva.

Vlasnici računa iznad 7,8 hiljada evra ubrajaju se u 21 odsto najbogatijih na planeti, a deponentni računa sa preko 78 hiljada evra spadaju u osam odsto najimućnijih na planeti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik