Za 2.000 firmi oduzet identifikacioni broj

Bez autora
Nov 03 2014

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzela je jednom broju obveznika indirektnih poreza identifikacioni broj, a takvih je 2.000 na području BiH. Svaki njihov rad nakon ovoga se smatra nelegalnim.Ovdje se radi o obveznicima koji su prestali podnositi PDV prijave, za koje se utvrdi da ne postoje više na toj adresi. Provjerimo u sudu ako su izbrisani iz registra. Ili, za koje se utvrdi da je učestvovao u nekom fiktivnom prometu, pojašnjava nam Ratko Kovačević, portparol UIOBiH.

Za 2.000 firmi oduzet identifikacioni brojUprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzela je jednom broju obveznika indirektnih poreza identifikacioni broj, a takvih je 2.000 na području BiH. Svaki njihov rad nakon ovoga se smatra nelegalnim. 

- Ovdje se radi o obveznicima koji su prestali podnositi PDV prijave, za koje se utvrdi da ne postoje više na toj adresi. Provjerimo u sudu ako su izbrisani iz registra. Ili, za koje se utvrdi da je učestvovao u nekom fiktivnom prometu - pojašnjava nam Ratko Kovačević, portparol UIOBiH.

Dodaje da vijest o oduzimanju identifikacionog broja objavljuju javno.

- Na taj način svi ostali koji posluju, koji su poslovali ili planiraju poslovati s takvima, znaju da su fiktivni, nepostojeći, da su u sukobu sa zakonskim propisima. Takvi ne bi trebali nikako raditi, njima je broj oduzet – govori Kovačević.

Spisak obveznika indirektnih poreza kojima je oduzet identifikacioni broj i kojima je utvrđen prestanak registracije može se naći na službenoj stranici UIOBiH www.uino.gov.ba.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik