"UniCredit" fondacija osigurala 117.000 KM za razvoj društvenog poduzetništva

Bez autora
Nov 09 2014

"UniCredit" fondacija objavila je jučer, drugi po redu poziv za poslovne ideje te osigurala 117.000 KM za razvoj društvenog poduzetništva. Poziv za prijedloge poslovnih ideja otvoren je do 28. novembra ove godine, a maksimalan iznos podrške je do 40.000 eura po poslovnoj ideji.Inicijativa koja je predstavljena nastavak je naših zalaganja da pomognemo lokalne zajednice u kojima poslujemo. Na ovaj način pomoći ćemo novim poslovnim idejama da zažive i u praksi i time osigurati dugoročna unaprijeđenja kvaliteta života u našoj zemlji, kazao je Ivan Vlaho, direktor „UniCredi banke“.

"UniCredit" fondacija objavila je jučer, drugi po redu poziv za poslovne ideje te osigurala 117.000 KM za razvoj društvenog poduzetništva.

Poziv za prijedloge poslovnih ideja otvoren je do 28. novembra ove godine, a maksimalan iznos podrške je do 40.000 eura po poslovnoj ideji.

- Inicijativa koja je predstavljena nastavak je naših zalaganja da pomognemo lokalne zajednice u kojima poslujemo. Na ovaj način pomoći ćemo novim poslovnim idejama da zažive i u praksi i time osigurati dugoročna unaprijeđenja kvaliteta života u našoj zemlji – kazao je Ivan Vlaho, direktor „UniCredi banke“.

Poziv na dostavljanje prijava upućen je svim bh. neprofitnim organizacijama i zadrugama koje su spremne da prošire društveni biznis ili da postojeće prihodovne aktivnosti pretvore u društveni biznis.

- Naša uloga nije pružanje kratkoročne pomoći, već provođenje programa koji omogućuju ljudima da dolaze do dugoročnih i održivih rješenja - kazao je Maurizio Carrara, predsjednik UniCredit fondacije.

Kreirali 16 radnih mjesta

- Nakon uspješnih aktivnosti iz Fonda društvenog poduzetništva iz 2012. godine, gdje smo podržali pet društvenih preduzeća, kreirali 16 radnih mjesta i osigurali redovne prihode za 49 porodica kroz poljoprivrednu proizvodnju, fondacije "UniCredit" i Mozaik su se udružile kako bi podržale poslovne ideje koje nude održiva rješenja za društvene probleme u BiH – kazao je Zoran Puljić, direktor fondacije Mozaik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik