Smanjenje plata važi za sve zaposlene u javnom sektoru

Bez autora
Nov 13 2014

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije uputilo je danas demanti povodom izjave Jasne Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika da je potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila da će policija biti izuzeta od smanjenja plata.Ministarstvo čvrsto stoji iza stava da nijedna kategorija službenika u javnom sektoru neće biti izuzeta od smanjenja plata. Udovički ni u jednom trenutku nije najavila nikakvo povećanje koeficijenata zarada policiji, ili bilo kojoj drugoj kategoriji zaposlenih, kao kompenzaciju za smanjenje plata od 10 odsto.

Smanjenje plata važi za sve zaposlene u javnom sektoruMinistarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije uputilo je danas demanti povodom izjave Jasne Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika da je potpredsednik Vlade i ministar državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila da će policija biti izuzeta od smanjenja plata.

Ministarstvo čvrsto stoji iza stava da nijedna kategorija službenika u javnom sektoru neće biti izuzeta od smanjenja plata.

Udovički ni u jednom trenutku nije najavila nikakvo povećanje koeficijenata zarada policiji, ili bilo kojoj drugoj kategoriji zaposlenih, kao kompenzaciju za smanjenje plata od 10 odsto.

U saopštenju se ocenjuje da je Janković možda pogrešno razumela drugu situaciju koja se tiče zaposlenih u policiji, a oko koje se stvaraju nepotrebne nedoumice.

Naime, zaposlenima u policiji je još letos jedan dodatak na zaradu koji su primali godinama unazad pretvoren u deo stalne zarade, i to u umanjenom iznosu.

O tom dodatku govori se kao da je kompenzacija za sadašnje umanjenje od 10 odsto, a zapravo zbog njegovog smanjenja zaposlenima u policiji je u toku 2014. godine zarada smanjena za više od 10 odsto.

Ministarstvo izražava zahvalnost svim zaposlenima u Srbiji, a naročito policiji, na razumevanju povodom toga da u ovim teškim danima svi moraju da ponesu teret izgradnje države koja će biti održiva i prosperitetna, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik