Krediti EBRD za energetsku efikasnost

Bez autora
Nov 14 2014

Evropska banka za obnovu i razvoj dala je Komercijalnoj banci kreditnu liniju do 10 miliona evra za finansiranje projekata energetske efikasnosti i upotrebe obnovljivih izvora energije u Srbiji. Novac iz te kreditne linije preko Komercijalne banke moći će da koriste lokalne samoupravama i privatne firme. Pozajmice su namenjene za poboljšanje energetske efiksnosti u poslovnim zgradam i industrijskom sektoru, kao i za male projekte upotrebe obnovljivih izvora energije u kompanijama i opštnskim zgradama. Direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone rekao je da kreditna linija namenjena Komercijalnoj banci novina na sprkom tržištu i važan korak ka podizanju svesti o koristima očuvanja energije, što je jedna od fokusnih tačaka u radu EBRD u Srbiji.

Krediti EBRD za energetsku efikasnostEvropska banka za obnovu i razvoj dala je Komercijalnoj banci kreditnu liniju do 10 miliona evra za finansiranje projekata energetske efikasnosti i upotrebe obnovljivih izvora energije u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, novac iz te kreditne linije preko Komercijalne banke moći će da koriste lokalne samoupravama i privatne firme, prenosi Tanjug.

Pozajmice su namenjene za poboljšanje energetske efiksnosti u poslovnim zgradam i industrijskom sektoru, kao i za male projekte upotrebe obnovljivih izvora energije u kompanijama i opštnskim zgradama.

Direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone rekao je da kreditna linija namenjena Komercijalnoj banci novina na sprkom tržištu i važan korak ka podizanju svesti o koristima očuvanja energije, što je jedna od fokusnih tačaka u radu EBRD u Srbiji.

Pobljšanje energetske efikasnosti i povećanje korišćenja obnovljivih izvora energije predstavljaju efektivan odgovor na rastuće cene energije u Srbiji, navela je EBRD.

Kreditna linija je odobrena u okviru programa za Zapadni Balkan vrednog 75 miliona evra koji je obezbeđuje kreditne linije lokalnim bankama za projekte energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

EBRD je do sada uložla više od 3,8 milijardi evra u 181 projekat u Srbiji, a investirano je u finansijski sektor, industriju, trgovinu, poljoprivredu, energetiku i infastruktru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik