Intesa Sanpaolo najbolja među evropskim bankama

Bez autora
Nov 14 2014

Upravni odbor Intesa Sanpaolo, bankarske grupacije u okviru koje posluje Banca Intesa, usvojio je konsolidovani periodični bilans stanja na dan 30. septembar 2014. godine. Intesa Sanpaolo grupa je ostvarila snažan napredak u profitabilnosti uprkos izazovima tržišta koji se nastavljaju, u potpunosti u skladu sa ciljevima Poslovnog plana za period 2014 – 2017. Bilans stanja ostaje solidan, kao što je naglašeno u Proceni kvaliteta aktive i u Stres testu koje su sprovele Evropska centralna banka i Evropsko regulatorno telo za bankarstvo, prema kojima se Intesa Sanpaolo jasno izdvojila kao jedna od najboljih evropskih banaka. Rezultati objavljeni danas predstavljaju snažne znake ranog napretka u realizaciji našeg Poslovnog plana za period 2014-2017. Uz neto prihod od 1,64 milijarde evra, što je 150% više u odnosu na isti period prošle godine, Intesa Sanpaolo očigledno ispunjava ono što je obećala, rekao je Karlo Mesina, predsednik Izvršnog odbora Intesa Sanpaolo, komentarišući rezultate postignute za prvih devet meseci 2014.

Intesa Sanpaolo najbolja među evropskim bankamaUpravni odbor Intesa Sanpaolo, bankarske grupacije u okviru koje posluje Banca Intesa, usvojio je konsolidovani periodični bilans stanja na dan 30. septembar 2014. godine.

Intesa Sanpaolo grupa je ostvarila snažan napredak u profitabilnosti uprkos izazovima tržišta koji se nastavljaju, u potpunosti u skladu sa ciljevima Poslovnog plana za period 2014 – 2017. Bilans stanja ostaje solidan, kao što je naglašeno u Proceni kvaliteta aktive i u Stres testu koje su sprovele Evropska centralna banka i Evropsko regulatorno telo za bankarstvo, prema kojima se Intesa Sanpaolo jasno izdvojila kao jedna od najboljih evropskih banaka.

„Rezultati objavljeni danas predstavljaju snažne znake ranog napretka u realizaciji našeg Poslovnog plana za period 2014-2017. Uz neto prihod od 1,64 milijarde evra, što je 150% više u odnosu na isti period prošle godine, Intesa Sanpaolo očigledno ispunjava ono što je obećala“, rekao je Karlo Mesina, predsednik Izvršnog odbora Intesa Sanpaolo, komentarišući rezultate postignute za prvih devet meseci 2014.

„Ove cifre, predstavljene ubrzo nakon što je sveobuhvatna analiza ECB-a potvrdila izuzetnu snagu Intesa Sanpaolo po pitanju kapitala i solventnosti, potvrđuju naš status jedne od  evropskih finansijskih institucija sa najboljim učinkom. Zaista, naš dvocifreni rast neto naknada i provizija je najjači među evropskim bankama“, dodao je Mesina i istakao da uprkos nesumnjivim izazovima sa kojima se suočava italijanska ekonomija, Intesa Sanpaolo može da ponovi sve obaveze preuzete u poslovnom planu, uključujući i obećanje da će u naredne četiri godine isplatiti najmanje 10 milijardi evra u dividendama. Prema njegovim rečima, rezultati ujedno potvrđuju da u obimnoj bazi klijenata Intesa Sanpaolo postoji mogućnost za stvaranje značajne vrednosti, posebno u oblasti upravljanja imovinom.

„U proteklim mesecima slušali smo mnogo o stres testovima ali verujemo da je odlučan rad na stvaranju uslova za održiv rast najefektivniji način da se umanji stres  u našim privredama. Zbog toga Intesa Sanpaolo planira da plasira kredite u ukupnom iznosu od 170 milijardi evra u naredne četiri godine. Do sada smo u 2014. godini odobrili kredite u iznosu od preko 25 milijardi evra. Pružanje finansijskih sredstava novoj generaciji ambicioznih i izvozno orijentisanih italijanskih preduzetnika i pomaganje italijanskim štedišama da zarade više od svog novca kroz nove i inovativne proizvode i usluge su temelji na kojima je izgrađen naš plan i možemo samo biti ohrabreni prvim rezultatima koji su objavljeni“, rekao je Karlo Mesina, predsednik Izvršnog odbora Intesa Sanpaolo, posebno naglasivši da su jak učinak i napredak u prvih devet meseci rezultat napornog rada i posvećenosti najvećeg kapitala grupacije, njenih zaposlenih, kojima se i zahvalio istakavši da je to njihov plan, a da su rezultati njihov uspeh.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik