Strane investicije manje 6 odsto

Bez autora
Nov 16 2014

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih osam mjeseci iznosio je 205,7 miliona eura, što je 5,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG). Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih osam mjeseci iznosio je 291,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 85,5 miliona eura, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Ukupan odliv je, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 40,2 odsto. Odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosio je 62,7 miliona eura, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 22,8 miliona eura. Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih osam mjeseci iznosio je 205,7 miliona eura, što je 5,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Strane investicije manje 6 odstoNeto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih osam mjeseci iznosio je 205,7 miliona eura, što je 5,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) u prvih osam mjeseci iznosio je 291,2 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 85,5 miliona eura, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

Ukupan odliv je, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 40,2 odsto.

Odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosio je 62,7 miliona eura, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 22,8 miliona eura.

Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva, u prvih osam mjeseci iznosio je 205,7 miliona eura, što je 5,8 odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 138,2 miliona eura. Od toga je u nekretnine uloženo 107,8 miliona EUR, a u preduzeća 30,3 miliona eura.

U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 148,8 miliona eura, a po osnovu povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu 4,2 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik