Gas za domaćinstva skuplji 3,3 odsto

Bez autora
Nov 16 2014

Gas za domaćinstva od danas će poskupeti 3,3 odsto. Nova cena gasa za sva domaćinstva iznosiće 49 dinara po metru kubnom (bez PDV-a), saopštila je ranije Agencija za energetiku.U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno njih 249.000, ima priključak na gas. Gas za ostale kupce poskupeo je 1. novembra u proseku za 3,6 odsto i nova prosečena cena gasa za sve kupce je 45 dinara po metru kubnom.

Gas za domaćinstva skuplji 3,3 odstoGas za domaćinstva od danas će poskupeti 3,3 odsto.

Nova cena gasa za sva domaćinstva iznosiće 49 dinara po metru kubnom (bez PDV-a), saopštila je ranije Agencija za energetiku.

U Srbiji 10 odsto domaćinstava, odnosno njih 249.000, ima priključak na gas.

Gas za ostale kupce poskupeo je 1. novembra u proseku za 3,6 odsto i nova prosečena cena gasa za sve kupce je 45 dinara po metru kubnom.

Do promene cena tog energenta došlo je zbog rasta kursa dolara kojim se plaća uvozni gas, obrazložila je Agencija, precizirajući da se regulisana cena gasa menja kada dođe do promene nabavnih cena i odnosa uvoznog i domaćeg gasa, a usklađuje se i sa promenama petnaestodnevnog proseka kursa dolara.

Cena po kojoj se gas uvozi, menja se kvartalno i određuje se za svaki naredni kvartal na osnovu prosečne cene tri derivata nafte na relevantnoj berzi u protekla tri kvartala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik