Telekom Slovenije prodao udjel u gibraltarskom operateru

Bez autora
Nov 17 2014

Telekom Slovenije prodao je u ponedjeljak gibraltarskoj vladi svoj 50-postotni udio u gibraltarskom nacionalnom operateru Gibtelecom Limited za 47,7 milijuna eura, objavio je Telekom Slovenije. Telekom Slovenije kupio je 2007. godine polovicu dionica u gibraltarskom operateru od jednog američkog fonda za 25 milijuna britanskih funti, odnosno 36,8 milijuna eura, dok su ostale dionice ostale u vlasništvu gibraltarske vlade koja je zadržala pravo prvokupa preostalih dionica. Telekom Slovenije nalazi se na popisu 25 slovenskih banaka i tvrtki u većinskom vlasništvu države namijenjenih prodaji, a očekuje se da će u prvom kvartalu iduće godine biti završen postupak koji je u tijeku, a u kojemu se 75 posto tvrtke prodaje strateškom investitoru.

Telekom Slovenije prodao udjel u gibraltarskom operateruTelekom Slovenije prodao je u ponedjeljak gibraltarskoj vladi svoj 50-postotni udio u gibraltarskom nacionalnom operateru Gibtelecom Limited za 47,7 milijuna eura, objavio je Telekom Slovenije.

Telekom Slovenije kupio je 2007. godine polovicu dionica u gibraltarskom operateru od jednog američkog fonda za 25 milijuna britanskih funti, odnosno 36,8 milijuna eura, dok su ostale dionice ostale u vlasništvu gibraltarske vlade koja je zadržala pravo prvokupa preostalih dionica.

Telekom Slovenije nalazi se na popisu 25 slovenskih banaka i tvrtki u većinskom vlasništvu države namijenjenih prodaji, a očekuje se da će u prvom kvartalu iduće godine biti završen postupak koji je u tijeku, a u kojemu se 75 posto tvrtke prodaje strateškom investitoru.

Telekom Slovenije je prošlog mjeseca sklopio ugovor s Telekomom Austrija o udruživanju njihovih mobilnih tvrtki u Makedoniji. Krajem prošle godine Telekom Slovenije prodao je svoju investiciju u albansku telekom tvrtku Prima Communications.

Pretpostavlja se da se Telekom Slovenije nastoji osloboditi investicija u inozemstvu iz vremena investicijskog buma prije nastupa gospodarske krize, još prije nego se tvrtka proda stranom strateškom investitoru, a računa se da će to biti završeno u prvom kvartalu iduće godine. Slovenska vlada prodaje Telekom Slovenije u sklopu procesa privatizacije 25 tvrtki i banaka u većinskom vlasništvu države, a sadašnja vlada najavila je da će plan prodaje precizirati strateškim dokumentom koji mora biti napravljen do kraja ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik