Cimos: Reorganizacija u BiH i Srbiji, a ne prodaja

Bez autora
Nov 17 2014

Cimos neće prodavati svoje filijale u BiH, nego će samo reorganizirati poslovanje, kažu u sjedištu Cimosa u Kopru. Grupacija čija je pretežna djelatnost proizvodnja autodijelova u BiH ima pet fabrika - "Cimos" Srebrenica, TMD Gradačac, "Famos ADI" Sarajevo, "NT Forging" Novi Travnik i "Cimos TMD Kasting" Zenica, koje zapošljavaju 1.024 radnika. U Cimosu su kazali da su netočne informacije koje su se pojavile u medijima o prodaji njihovih firmi u BiH i Srbiji, već da će biti provedena reorganizacija u sklopu koje će u svakoj državi u kojoj posluju imati centar, a on će u BiH biti u Gradačcu.

Cimos: Reorganizacija u BiH i Srbiji, a ne prodajaCimos neće prodavati svoje filijale u BiH, nego će samo reorganizirati poslovanje, kažu u sjedištu Cimosa u Kopru.
Grupacija čija je pretežna djelatnost proizvodnja autodijelova u BiH ima pet fabrika - "Cimos" Srebrenica, TMD Gradačac, "Famos ADI" Sarajevo, "NT Forging" Novi Travnik i "Cimos TMD Kasting" Zenica, koje zapošljavaju 1.024 radnika.

U Cimosu su kazali da su netočne informacije koje su se pojavile u medijima o prodaji njihovih firmi u BiH i Srbiji, već da će biti provedena reorganizacija u sklopu koje će u svakoj državi u kojoj posluju imati centar, a on će u BiH biti u Gradačcu.

- U Srbiji prodajemo samo neke manje dijelove. Kada je u pitanju BiH, za sada ništa nije prodato, niti je odlučeno da se ide na prodaju. Planom je predviđeno da u BiH bude samo jedno društvo sa sjedištem u Gradačcu, dok će preostale četiri fabrike biti sastavni dio tog društva. Nešto malo će se smanjiti broj režijskih radnika - kazali su u "Cimosu".

Savjetnik načelnika za privredu općine Srebrenica Ćazim Salimović rekao je da su oni poduzeli mjere da sačuvaju fabriku "Cimos" i 103 radnika i podržaće tehnološki razvoj "Cimosa".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik