Oduzete licence Eco Gasu i MGS Enerdžiju

Bez autora
Nov 17 2014

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) trajno je oduzela licence Eco Gasu i MGS Enerdžiju, jer za njih nijesu plaćali naknade. Iz RAE su saopštili da su podgoričkom Eco Gasu trajno oduzeli licence za prodaju i snabdijevanje naftnim proizvodima i gasom, kao i za transport naftnih derivata drumskim transportnim sredstvima. RAE je na sjednici u četvrtak, MGS Energyu oduzela licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko i snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom. Regulator je naložio MGS Energyu da uplati dio naknade u iznosu od 461,69 eura, dok je Eco Gasu ostavljen rok od sedam dana izmiri naknadu od 621,41 eura. RAE je Eco Gasu izdala licencu za prodaju i snabdijevanje naftnim proizvodima i gasom sa rokom važenja do 30. juna 2018. godine, kao i za djelatnost transporta naftnih derivata drumskim transportnim sredstvima, koja važi do 13. novembra 2021. godine.

Oduzete licence Eco Gasu i MGS EnerdžijuRegulatorna agencija za energetiku (RAE) trajno je oduzela licence Eco Gasu i MGS Enerdžiju, jer za njih nijesu plaćali naknade.

Iz RAE su saopštili da su podgoričkom Eco Gasu trajno oduzeli licence za prodaju i snabdijevanje naftnim proizvodima i gasom, kao i za transport naftnih derivata drumskim transportnim sredstvima.

RAE je na sjednici u četvrtak, MGS Energyu oduzela licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko i snabdijevanje krajnjih kupaca tečnim naftnim gasom.

Regulator je naložio MGS Energyu da uplati dio naknade u iznosu od 461,69 eura, dok je Eco Gasu ostavljen rok od sedam dana izmiri naknadu od 621,41 eura.

RAE je Eco Gasu izdala licencu za prodaju i snabdijevanje naftnim proizvodima i gasom sa rokom važenja do 30. juna 2018. godine, kao i za djelatnost transporta naftnih derivata drumskim transportnim sredstvima, koja važi do 13. novembra 2021. godine.

Zakonom o energetici, propisana je obaveza energetskog subjekta da plati naknadu za izdavanje licence i godišnju naknadu za period na koji je izdata, u visini koju utvrdi regulator.

„Uvidom u poslovne knjige utvrđeno je da Eco Gas nije platilo naknadu za licencu u iznosu od 621,41 eura“, precizirali su predstavnici RAE.

Oni su podsjetili da su krajem jula tom energetskom subjektu uputili upozorenje o neispunjavanju uslova iz licence. Eco Gas je tada upozoren da će mu licence biti privremeno oduzete, ukoliko u roku od sedam dana ne uplati navedeni iznos.

“S obzirom na to da Eco Gas nije postupio po navedenom upozorenju, RAE je krajem septembra privremeno oduzela licence na period od 30 dana. Regulator je upozorio Eco Gas da će, ukoliko ne izmiri dugovanja, trajno oduzeti licence”, rekli su predstavnivi RAE.

Posljednji dan za otklanjanje nedostataka je bio 3. novembar.

Kada je u pitanju MGS Energy, RAE je tom energetskom subjektu licencu za obavljanje djelatnosti trgovine na veliko i snabdijevanje krajnih kupaca tečnim naftnim gasom, izdala sa rokom važenja do 16. januara 2023. godine.

RAE je utvrdila da MGS Energy nije platilo naknadu za licencu u iznosu od 486,69 eura i upozorila da će privremeno oduzeti licencu, ukoliko u roku od sedam dana ne uplati navedeni iznos.

MGS Energy je uplatio samo dio naknade od 25 eura, pa je RAE krajem septembra privremeno oduzela licencu na 30 dana. Regulator je upozorio MGS Energy da će mu trajno oduzeti licencu, ukoliko ne uplati preostali iznos od 461,69 eura.

Posljednji dan za uplatu istekao je 3. novembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik