Uskoro trgovina hartija od vrednosti na berzi

Bez autora
Nov 18 2014

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će u narednom periodu doći do izmena Zakona o javnom dugu kojim će se omogućiti trgovina domaćih hartija od vrednosti na berzi.To će pospešiti pristup fizičkih lica državnim hartijama od vrednosti i otvoriti novu eru u načinu razmišljanja na tržištu, rekao je Sertić na 14. Međunarodnoj konferenciji Beogradske berze u Beogradu. On je dodao da će sa druge strane na naše tržište doći oni inevsticioni fondovi koji mogu ulagati samo u hartije od vrednosti koje su listirane na berzi.

Uskoro trgovina hartija od vrednosti na berziMinistar privrede Željko Sertić izjavio je danas da će u narednom periodu doći do izmena Zakona o javnom dugu kojim će se omogućiti trgovina domaćih hartija od vrednosti na berzi.

"To će pospešiti pristup fizičkih lica državnim hartijama od vrednosti i otvoriti novu eru u načinu razmišljanja na tržištu", rekao je Sertić na 14. Međunarodnoj konferenciji Beogradske berze u Beogradu.

On je dodao da će sa druge strane na naše tržište doći oni inevsticioni fondovi koji mogu ulagati samo u hartije od vrednosti koje su listirane na berzi.

Sertić je rekao da tržište kapitala u narednom periodu mora da postane alternativni izvor finansiranja kako za velika tako i za srednja preduzeća.

Kao primer, Sertić je naveo prošlogodišnju anketu više od 1.000 preduzeća čiji su vlasnici naveli da se 81 odsto privrednih društava, odnosno 87 odsto preduzetnika finansira iz sopstvene ušteđevine ili zadržanog profita.

"Minimalan je broj onih koji su koristili izdavanje korporativnih obveznica ili akcija", rekao je Sertić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik