Rast prodaje automobila u Evropi

Bez autora
Nov 18 2014

Evropsko tržište automobila nastavilo je oporavak u oktobru sa porastom prodaje od 6,5 odsto, na 1.072.837 vozila. To je 14. mesec zaredom da se beleži rast i Udruženje evropskih proizvođača automobila saopštilo je danas da je većina vodećih evropskih tžišta takođe imalo znatan rast.Tržište automobila u Španiji poraslo je za 26 procenata, u Britaniji za 14, a u Italiji preko devet procenata uprkos recesiji. Nemačka, koja je najjača privreda, imala je skroman rast na tržištu motornih vozila od 3,7 odsto, dok je jedino Francuska imala mali pad - 3,8 odsto.

Rast prodaje automobila u EvropiEvropsko tržište automobila nastavilo je oporavak u oktobru sa porastom prodaje od 6,5 odsto, na 1.072.837 vozila.

To je 14. mesec zaredom da se beleži rast i Udruženje evropskih proizvođača automobila saopštilo je danas da je većina vodećih evropskih tžišta takođe imalo znatan rast, javlja AP, prenosi Beta.

Tržište automobila u Španiji poraslo je za 26 procenata, u Britaniji za 14, a u Italiji preko devet procenata uprkos recesiji.

Nemačka, koja je najjača privreda, imala je skroman rast na tržištu motornih vozila od 3,7 odsto, dok je jedino Francuska imala mali pad - 3,8 odsto.

I pored oporavaka, prodaja automobila u Evropi je i dalje je ispod nivoa pre finansijske krize koja je izazvala najveće ikad zabeleženo smanjenje ovog tržišta.

Udruženje evropskih proizvođača čije je sedište u Briselu je za prvih 10 meseci ove godine saopštilo da je prodaja automobila porasla za 6,1 odsto, na 10,6 miliona jedinica.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik