Usvojena informacija o programu EU Fiskalis 2020

Bez autora
Nov 20 2014

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o programu EU "Fiskalis 2020", čiji je cilj da podrži saradnju između poreskih organa i, ukoliko je moguće, ostalih zainteresovanih strana. Predviđeni iznos sredstava na nivou Programa za sve zemlje korisnice iznosi ukupno 234,3 miliona evra, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.Kroz ovaj programom bila bi podržana saradnja putem umrežavanja i razvoja ljudskih potencijala i IT kapaciteta, a bila bi vršena i razmjena dobrih praksi i operativnog znanja između zemalja članica i drugih zemalja učesnica kroz edukaciju i učešća na konferencijama.

Usvojena informacija o programu EU Fiskalis 2020Vlada Republike Srpske usvojila je danas Informaciju o programu EU "Fiskalis 2020", čiji je cilj da podrži saradnju između poreskih organa i, ukoliko je moguće, ostalih zainteresovanih strana.

"Predviđeni iznos sredstava na nivou Programa za sve zemlje korisnice iznosi ukupno 234,3 miliona evra", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Kroz ovaj programom bila bi podržana saradnja putem umrežavanja i razvoja ljudskih potencijala i IT kapaciteta, a bila bi vršena i razmjena dobrih praksi i operativnog znanja između zemalja članica i drugih zemalja učesnica kroz edukaciju i učešća na konferencijama. 

U okviru Programa bi bila finansirana odgovarajuća infrastruktura i sistemi koji dozvoljavaju poreskim upravama u EU da se razviju u potpuno funkcionalne uprave, zasnovane na elektronskom poslovanju.

 Vlada Srpske je saglasna sa provođenjem daljih aktivnosti u vezi sa zaključivanjem Sporazuma između EU i BiH o učešću u Programu Unije "Fiskalis 2020", uz isključivo poštivanje Ustavom definisanih nadležnosti Republike Srpske i njenih institucija u daljem procesu provođenja Programa.

 Ministarstvo finansija i Poreska uprava zaduženi su da redovno informišu Vladu Republike Srpske o provođenju ovog programa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik