Aplikacija za proveru polovnih automobila

Bez autora
Nov 20 2014

Kupci, prodavci i serviseri polovnih motornih vozila u Srbiji uskoro će moći da preko broja šasije na internet aplikaciji dobiju sve relevantne podtke o vozilu za koje su zainteresovani. Radi se o CarBond aplikaciji za prikupljanje servisnih podataka o motornim vozilima na teritoriji Republike Srbije i bivših jugoslovenskih republika. Aplikaciju je razvila kompanija RING9 na osnovu ideje njenog vlasnika i direktora Nebojše Denčića. Slične aplikacije već postoje u drugim zemljama, ali je CarBond nova po tome što omogućava pretragu na osnovu broja šasije, rekao je Denčić na predstavljanju aplikacije u Privrednoj komori Srbije. On je ukazao da se radi o projektu koji će trajati pet do sedam godina. Polovna vozila dobiće servisne knjižice sa relevantnim podacima u tri nivoa validnosti: prvi nivo su podaci koje daju vlasnici vozila, drugi koje daju neovlašćeni serviseri, a traći koje daju ovlašćeni serviseri.

Aplikacija za proveru polovnih automobilaKupci, prodavci i serviseri polovnih motornih vozila u Srbiji uskoro će moći da preko broja šasije na internet aplikaciji dobiju sve relevantne podtke o vozilu za koje su zainteresovani. Radi se o CarBond aplikaciji za prikupljanje servisnih podataka o motornim vozilima na teritoriji Republike Srbije i bivših jugoslovenskih republika. Aplikaciju je razvila kompanija RING9 na osnovu ideje njenog vlasnika i direktora Nebojše Denčića.
 
Slične aplikacije već postoje u drugim zemljama, ali je CarBond nova po tome što omogućava pretragu na osnovu broja šasije, rekao je Denčić na predstavljanju aplikacije u Privrednoj komori Srbije (PKS). On je ukazao da se radi o projektu koji će trajati pet do sedam godina. Polovna vozila dobiće servisne knjižice sa relevantnim podacima u tri nivoa validnosti: prvi nivo su podaci koje daju vlasnici vozila, drugi koje daju neovlašćeni serviseri, a traći koje daju ovlašćeni serviseri.
 
Kako se navodi u saopštenju PKS, potreba za ovom aplikacijom postoji, s obzirom na podatak da u Srbiji opada prodaja novih vozila, dok je prodaja polovnih pet puta porasla. Predstavnici kompanije RING9 napomenuli su da je prosečna starost automobila u Srbiji 15 godina, ali zato automobil ima svaki četvrti punoletni građanin Srbije. Takva situacija otvara veliki prostor za prevare prilikom trgovine polovnim motornim vozilima.
 
Misija projekta CarBond je da klijent prilikom kupovine željenog motornog vozila na lak i brz način može proveriti istinitost podataka. Klijenti mogu da se informišu da li je motorno vozilo kradeno, kao i da li ima veću pređenu kilometražu nego što piše na instrument tabli, da li je imalo teže kvarove, da nije stariji nego što piše u dokumentaciji.
 
Pored tih podataka, CarBond aplikacija sadrži i ponude distributera novih i polovnih vozila, fizičkih i pravnih lica vlasnika vozila, ovlašćenih i neovlašćenih servisera, kao i banaka i lizing kuća sa ponudama finansijksih paketa za kupovinu vozila.
 
Tim kompanije RING9  radi na izradi mobilne aplikacije, tako da će korisnici moći da dobiju sve potrebne podatke putem mobilnog telefona, na licu mesta, najavljeno je na predstavljanju CarBond aplikacije u Privredenoj komori Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik