Unapređenje saradnje Srbije i Makedonije

Bez autora
Nov 20 2014

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Makedonije u Srbiji Verom Jovanovskom Tipko o završetku Koridora 10 i unapređenju saradnje dveju zemalja. Na sastanku je istaknuto da je Koridor 10 prioritetan projekat u oblasti infrastrukture i za Srbiju i za Makedoniju, a obe zemlje planiraju završetak izgradnje ovog putnog pravca do kraja 2016. godine. Takođe, bilo je reči i o realizaciji projekata na železničkom Koridoru 10, kao i o planovima Srbije za realizaciju projekta izgradnje brze pruge Beograd–Budimpešta. Mihajlović je prenela zahvalnost ambasadoru Makedonije na razmeni iskustava u uvođenju elektronskog sistema izdavanja građevinskih dozvola.

Unapređenje saradnje Srbije i MakedonijePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Makedonije u Srbiji Verom Jovanovskom Tipko o završetku Koridora 10 i unapređenju saradnje dveju zemalja.

Na sastanku je istaknuto da je Koridor 10 prioritetan projekat u oblasti infrastrukture i za Srbiju i za Makedoniju, a obe zemlje planiraju završetak izgradnje ovog putnog pravca do kraja 2016. godine.

Takođe, bilo je reči i o realizaciji projekata na železničkom Koridoru 10, kao i o planovima Srbije za realizaciju projekta izgradnje brze pruge Beograd–Budimpešta.

Mihajlović je prenela zahvalnost ambasadoru Makedonije na razmeni iskustava u uvođenju elektronskog sistema izdavanja građevinskih dozvola.

Ovaj sistem se u Makedoniji uspešno primenjuje, a Srbija planira da ga uvede tokom 2015. godine, nakon usvajanja izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji krajem ovog meseca, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik