Fraport završio s preuzimanjem Aerodroma Ljubljana

Bez autora
Nov 20 2014

Njemačka tvrtka Fraport u četvrtak je završila s jednomjesečnim otkupom preostalih dionica Aerodroma Ljubljana, nakon što je početkom rujna od države i s njom povezanih dioničara kupila 75,5 posto dionica tog poduzeća koje upravlja najvećom slovenskom zračnom lukom. Fraport je preko Raiffeisen banke preostalim dioničarima nudio 61,75 eura za dionicu, jednaku cijenu kao i vlasnicima većinskog dioničkog paketa, a vjeruje se da je sada preuzeo blizu 100 posto Aerodroma Ljubljana, za oko 230 milijuna eura. Ponuda Fraporta o preuzimanju Aerodroma je uspjela jer su dionice prodali svi veći dioničari, a službeni podaci o otkupljenim dionicama bit će objavljeni u petak.

Fraport završio s preuzimanjem Aerodroma LjubljanaNjemačka tvrtka Fraport u četvrtak je završila s jednomjesečnim otkupom preostalih dionica Aerodroma Ljubljana, nakon što je početkom rujna od države i s njom povezanih dioničara kupila 75,5 posto dionica tog poduzeća koje upravlja najvećom slovenskom zračnom lukom.

Fraport je preko Raiffeisen banke preostalim dioničarima nudio 61,75 eura za dionicu, jednaku cijenu kao i vlasnicima većinskog dioničkog paketa, a vjeruje se da je sada preuzeo blizu 100 posto Aerodroma Ljubljana, za oko 230 milijuna eura.

Ponuda Fraporta o preuzimanju Aerodroma je uspjela jer su dionice prodali svi veći dioničari, a službeni podaci o otkupljenim dionicama bit će objavljeni u petak.

Njemački Fraport koji upravlja zračnim lukama u Frankfurtu i još 12 gradova dao je tijekom procesa privatizacije Aerodroma Ljubljana najbolju ponudu, a u najužoj konkurenciji bila je još i francuska tvrtka Vinci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik