Telekom Slovenije: Rezultati bolji od planiranih

Bez autora
Nov 23 2014

Telekom Slovenije ostvario je 579 milijuna eura prihoda i 37,7 milijuna eura čiste dobiti u prvih devet mjeseci ove godine, a u odnosu na isto razdoblje lani prihodi su smanjeni za 3 posto, a dobit za 20 posto, objavio je u četvrtak slovenski nacionalni operater. Tvrtka je na konferenciji za novinare u Ljubljani objavila da je zadovoljna postignutim rezultatima koji premašuju očekivanja i plan, te da su pad prihoda i dobiti posljedica smanjenih prihoda od klasične i mobilne telefonije unatoč povećanju broja korisnika i priključaka. Očekuje se da će slovenski nacionalni operater u sklopu privatizacije 15 poduzeća i banaka u državnom vlasništvu, koje je pokrenula prijašnja vlada premijerke Alenke Bratušek, biti privatiziran u prvom kvartalu iduće godine. Prodaje se 72 posto njegovih dionica, a u uži izbor ušlo je pet potencijalnih kupaca: četiri financijska fonda te njemački Deutsche Telekom, koji se procjenjuje najizglednijim budućim strateškim partnerom.

Telekom Slovenije: Rezultati bolji od planiranihTelekom Slovenije ostvario je 579 milijuna eura prihoda i 37,7 milijuna eura čiste dobiti u prvih devet mjeseci ove godine, a u odnosu na isto razdoblje lani prihodi su smanjeni za 3 posto, a dobit za 20 posto, objavio je u četvrtak slovenski nacionalni operater.

Tvrtka je na konferenciji za novinare u Ljubljani objavila da je zadovoljna postignutim rezultatima koji premašuju očekivanja i plan, te da su pad prihoda i dobiti posljedica smanjenih prihoda od klasične i mobilne telefonije unatoč povećanju broja korisnika i priključaka.

Očekuje se da će slovenski nacionalni operater u sklopu privatizacije 15 poduzeća i banaka u državnom vlasništvu, koje je pokrenula prijašnja vlada premijerke Alenke Bratušek, biti privatiziran u prvom kvartalu iduće godine. Prodaje se 72 posto njegovih dionica, a u uži izbor ušlo je pet potencijalnih kupaca: četiri financijska fonda te njemački Deutsche Telekom, koji se procjenjuje najizglednijim budućim strateškim partnerom.

Postupak privatizacije Telekoma Slovenije otvoren je u proljeće ove godine, ali je bio odgođen zbog izvanrednih parlamentarnih izbora koji su održani u srpnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik