Nakon šest pokušaja prodana Tvornica kablova "Kapis"

Bez autora
Nov 23 2014

Nakon šest pokušaja danas je prodana Tvornica kablova “Kapis” d.o.o Tomislavgrad koja je u stečaju. Za sada se ne zna ko je jedini kupac koji je izrazio interes za ovom, donedavno respektabilnom firmom, a zastupao ga je opunomoćenik jednog advokatskog ureda. Duvnjaci, a posebno donedavni radnici “Kapisa”, se nadaju da je kupac ozbiljan ,te da će ispuniti obaveze iz kupoprodajnog ugovora i pokrenuti proizvodnju u punom obimu. Početna cijena “Kapisa” je bila 5,5 miliona eura a prijave su se mogle podnositi sve do jučer. Prije nešto više od 2 mjeseca bilo je objavljeno da je “Kapis” prodan banjalučkoj firmi Kabel, ali, kako je javljeno, ista nije na vrijeme uplatila potreban iznos pa je prodaja poništena a raspisana nova prodaja.

Nakon šest pokušaja prodana Tvornica kablova "Kapis"Nakon šest pokušaja danas je prodana Tvornica kablova “Kapis” d.o.o Tomislavgrad koja je u stečaju.

Za sada se ne zna ko je jedini kupac koji je izrazio interes za ovom, donedavno respektabilnom firmom, a zastupao ga je opunomoćenik jednog advokatskog ureda. Duvnjaci, a posebno donedavni radnici “Kapisa”, se nadaju da je kupac ozbiljan ,te da će ispuniti obaveze iz kupoprodajnog ugovora i pokrenuti proizvodnju u punom obimu. Početna cijena “Kapisa” je bila 5,5 miliona eura a prijave su se mogle podnositi sve do jučer.

Prije nešto više od 2 mjeseca bilo je  objavljeno da je “Kapis” prodan banjalučkoj firmi Kabel, ali, kako je javljeno, ista nije na vrijeme uplatila potreban iznos pa je prodaja poništena a raspisana nova prodaja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik