Lager doo ulaže pet miliona eura u rudnik Bosiljna

Bez autora
Nov 23 2014

Uz svoju djelatnost, proizvodnju i distribucija rudarske opreme, tvrtka Lager Posušje odlučila je uložiti pet miliona eura u nalazišta tehničko-građevnog kamena na ležištu Bosiljna u posuškoj općini, izvijestila je HTV u emisiji "Pogled preko granice". Radimo na ishodovanju dozvola za rudnik Bosiljna koji je glavni izvor sirovine, Rudnik se prostire na 70 hektara površine i planirana proizvodnja će iznositi 50.000 tona na godišnjem nivou, kaže Boško Lovrić, voditelj proizvodnje u Lageru. Istraživanja su dala odlične rezultate, u sirovini se nalazi 90 odsto kalcijeva karbonata, a kalcitna punila primjenjuju se u indusutriji plastike, lijekova, papira, te u farmakologiji. Nova proizvodnja donijet će i nova radna mjesta.

Lager doo ulaže pet miliona eura u rudnik BosiljnaUz svoju djelatnost, proizvodnju i distribucija rudarske opreme, tvrtka Lager Posušje odlučila je uložiti pet miliona eura u nalazišta tehničko-građevnog kamena na ležištu Bosiljna u posuškoj općini, izvijestila je HTV u emisiji "Pogled preko granice".

- Radimo na ishodovanju dozvola za rudnik Bosiljna koji je glavni izvor sirovine, Rudnik se prostire na 70 hektara površine i planirana proizvodnja će iznositi 50.000 tona na godišnjem nivou, kaže Boško Lovrić, voditelj proizvodnje u Lageru.

Istraživanja su dala odlične rezultate, u sirovini se nalazi 90 odsto kalcijeva karbonata, a kalcitna punila primjenjuju se u indusutriji plastike, lijekova, papira, te u farmakologiji.

Nova proizvodnja donijet će i nova radna mjesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik