Isporučena kompleksna pogonska stanica za RMU Banovići

Bez autora
Nov 23 2014

Povodom okončanja posla i pripreme za isporuku pogonske stanice kao posljednjeg segmenta rudarskog transportera za Rudnik mrkog uglja Banovići, ministar industrije energetike i rudarstva Mulaga Fejzić je posjetio u petak Tvornicu transportnih uređaja (TTU) u Tuzli. Kako je tokom posjete istaknuto radi se o, s tehničkog aspekta, iznimno kompleksnom uređaju, a koji je samo jedan u nizu proizvoda u paleti ponude TTU-a. Prethodno su Rudniku otpremljeni ostali dijelovi, a za sutra je planiran transport ovog posljednjeg elementa, čime će biti kompletiran transporter instalisane snage 2x75 KW, ukupne dužine 600 metara, širinom transpotne trake 1000 milimetara i ukupnog kapaciteta 200 tona po satu.

Isporučena kompleksna pogonska stanica za RMU BanovićiPovodom okončanja posla i pripreme za isporuku pogonske stanice kao posljednjeg segmenta rudarskog transportera za Rudnik mrkog uglja Banovići, ministar industrije energetike i rudarstva Mulaga Fejzić je posjetio u petak Tvornicu transportnih uređaja (TTU) u Tuzli.

Kako je tokom posjete istaknuto radi se o, s tehničkog aspekta, iznimno kompleksnom uređaju, a koji je samo jedan u nizu proizvoda u paleti ponude TTU-a.

Prethodno su Rudniku otpremljeni ostali dijelovi, a za sutra je planiran transport ovog posljednjeg elementa, čime će biti kompletiran transporter instalisane snage 2x75 KW, ukupne dužine 600 metara, širinom transpotne trake 1000 milimetara i ukupnog kapaciteta 200 tona po satu.

„Zadovoljstvo je prisustvovati ovom uspješno okončanom poslovnom poduhvatu, čime su menadžment, inžinjeri, tehničari i uopšte svi uposleni u TTU još jednom dokazali svoju stručnost s jedne i pouzdanost s druge strane, bez obzira o koliko se kompleksnom zadatku radilo", istakao je ovom prilikom ministar Fejzić, podsjećajući da se okončanje ovog posla dešava istovremeno sa okončanjem procedure i dobijanja certifikata ISO 9001:2008.

Iako se radi o veoma složenom uređaju, značajno je istaći da je TTU na ovaj zadatak u potpunosti odgovorio u zadatom roku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik