IPA fondovi EU za razvoj srpske privrede

Bez autora
Nov 23 2014

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović predstavila je danas direktoru Direktorata za proširenje Evropske komisije Žan Eriku Pakeu napore koje Vlada ulaže u unapređenje razvojnih komponenti privrede.Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva privrede.

IPA fondovi EU za razvoj srpske privredeMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović predstavila je danas direktoru Direktorata za proširenje Evropske komisije Žan Eriku Pakeu napore koje Vlada ulaže u unapređenje razvojnih komponenti privrede.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstva privrede.

Tom prilikom su razmotrene mogućnosti da se kroz programiranje evropskih pretpristupnih fondova IPA 2015. sa projekcijom do 2017. godine finansijski podrže projekti iz oblasti unapređenja transportne infrastrukture, konkurentnosti, kao i socijalne podrške u procesu restrukturiranja srpskih preduzeća.

Učesnici sastanka razmotrili su i pitanje strateškog povezivanja ključnih transportnih koridora u regionu i regiona sa zemljama Evropske unije.

U razgovoru je istaknuto da poseban napor u narednom periodu treba da bude uložen u izradu projekata iz oblasti transporta.

Pake je potvrdio spremnost EU da u narednim godinama još snažnije podrži razvoj malih i srednjih preduzeća, koja su kičma svake zdrave ekonomije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik