Kineski investitori zainteresovani za srpski agrar

Bez autora
Nov 23 2014

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković razgovarala je danas sa delegacijom Razvojne banke NR Kine o potencijalnim ulaganjima investitora iz te zemlje u srpski agrar. Bogosavljević-Bošković je istakla da su na ovom sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici Agencije za privatizaciju, PKB korporacije i Skupštine grada Beograda, investitori iz Kine izrazili interesovanje za saradnju. Ona je ukazala na izuzetan potencijal kojim naša poljoprivreda raspolaže kada je u pitanju biljna, ali i stočarska proizvodnja. Na sastanku je bilo reči i o izvozu poljoprivrednih proizvoda u Kinu, pre svega kukuruza, jagnjećeg i goveđeg mesa, pri čemu je istaknuto da su kineski investitori zainteresovani i za ovakvu vrstu ulaganja.

Kineski investitori zainteresovani za srpski agrarMinistar poljoprivrede i zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije Snežana Bogosavljević-Bošković razgovarala je danas sa delegacijom Razvojne banke NR Kine o potencijalnim ulaganjima investitora iz te zemlje u srpski agrar.

Bogosavljević-Bošković je istakla da su na ovom sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici Agencije za privatizaciju, PKB korporacije i Skupštine grada Beograda, investitori iz Kine izrazili interesovanje za saradnju.

Ona je ukazala na izuzetan potencijal kojim naša poljoprivreda raspolaže kada je u pitanju biljna, ali i stočarska proizvodnja.

Na sastanku je bilo reči i o izvozu poljoprivrednih proizvoda u Kinu, pre svega kukuruza, jagnjećeg i goveđeg mesa, pri čemu je istaknuto da su kineski investitori zainteresovani i za ovakvu vrstu ulaganja.

Kineska delegacija je početkom meseca obišla preduzeće PKB u Padinskoj skeli, koje je na njih ostavilo dobar utisak, a tom prilikom su im predočene mogućnosti tog preduzeća, ali i neophodnost novih investicija u njegovo poslovanje.

Predstavnici Agencije za privatizaciju upoznali su na sastanku kinesku stranu i sa zakonskim uslovima kada je reč o privatizaciji.

Razvojna banka NR Kine ima iskustva u poljoprivrednim projektima, a dobra klima, potencijali i dobri poljoprivredni uslovi naše zemlje i veliko tržište Kine predstavljaju odličnu osnovu za buduća ulaganja, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik