Ruže iz Kostolca za rusko tržište

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas plastenik privrednog društva Rekultivacija i ozelenjavanje (RIO) koji će kroz pilot projekat proizvoditi ruže namenjene ruskom tržištu i tom prilikom poručio da bi ovakvih investicija trebalo da bude više. Nikolić je novinarima nakon obilaska plastenika rekao da i drugi u Srbiji treba da krenu ovim putem jer će se na taj način ostvariti dohodak u oblastima na koje se često podrugljivo gledalo. Ovaj projekat je izvanredan, tržište je potpuno obezbeđeno i garantovano, rekao je predsednik Srbije i dodao da u Srbiji nažalost ima viška radne snage, ali da nema dovoljno na selu i za poljoprivrednu proizvodnju poput ove. On je rekao da mnogi građani Srbije izbegavaju ovakvu vrstu proizvodnje, ali kad budu videli da od ovoga može dobro da se živi, takvih projekata, smatra Nikolić, biće više.

Ruže iz Kostolca za rusko tržištePredsednik Srbije Tomislav Nikolić otvorio je danas plastenik privrednog društva Rekultivacija i ozelenjavanje (RIO) koji će kroz pilot projekat proizvoditi ruže namenjene ruskom tržištu i tom prilikom poručio da bi ovakvih investicija trebalo da bude više.

Nikolić je novinarima nakon obilaska plastenika rekao da i drugi u Srbiji treba da krenu ovim putem jer će se na taj način ostvariti dohodak u oblastima na koje se često podrugljivo gledalo.

"Ovaj projekat je izvanredan, tržište je potpuno obezbeđeno i garantovano", rekao je predsednik Srbije i dodao da u Srbiji nažalost ima viška radne snage, ali da nema dovoljno na selu i za poljoprivrednu proizvodnju poput ove.

On je rekao da mnogi građani Srbije izbegavaju ovakvu vrstu proizvodnje, ali kad budu videli da od ovoga može dobro da se živi, takvih projekata, smatra Nikolić, biće više.

Predsednik Srbije je poručio da bi zemlju koju su uništili veliki industrijski objekti trebalo kultivisati za sadnju voćnjaka i plastenika.

"Ovo je pravi primer da pokažemo kako možemo da kultivišemo sve što smo upropastili pošto je čovek mnogo upropastio svoju okolinu", naveo je predsednik.

Direktor Privrednog društva TEKO Kostolac Dragan Jovanović izjavio je da je interes da ovakvi projekti zažive u tom kraju.

"Ovo je jedan čist ekološki zdrav projekat", poručio je Jovanović.

Direktor RIO Filip Rakić rekao je da je plastenik izgrađen na 25 ari, da su sadnice ruže uvezene iz Italije i da je u ovaj pilot projekat do sada uloženo 220.000 evra.

U plasteniku će, kako je dodao, biti 15.000 sadnica ruža, a on se inače nalazi na pepelištu TEKO.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik