Turci proizvode džins u Krupnju

Turska tekstilna kompanija Džinsi (Jeanci), trebalo bi da januara 2015. godine počne proizvodnju odeće u Krupnju, rekli su danas u toj lokalnoj samoupravi. Kako su rekli u Opštini Krupanj, Džinsi je za potrebe proizvodnje, zakupila jednu od hala tekstilne fabrike Krupanjka, koja je nekada radila u sastavu lozničke Viskoze. Od oko 30.000 kvadratnih metara, oni su zakupili 4.500, a nadamo se da će kasnije iskoristiti i ostali prostor fabrike. Do kraja decembra trebala bi da bude završena tehnička adaptacija pogona i obavljena obuka kandidata, a početak proizvodnje očekuje se u januaru, rekao je zamenik predsednika opštine Krupanj Predrag Marjanović. Direktori Krupanjke i firme Džinsi, Zoran Marinković i Taner Bujukdžan potpisali su 6. novembra pismo o namerama o početku procesa proizvodnje.

Turci proizvode džins u KrupnjuTurska tekstilna kompanija Džinsi (Jeanci), trebalo bi da januara 2015. godine počne proizvodnju odeće u Krupnju, rekli su danas u toj lokalnoj samoupravi.

Kako su agenciji Beta rekli u Opštini Krupanj, Džinsi je za potrebe proizvodnje, zakupila jednu od hala tekstilne fabrike Krupanjka, koja je nekada radila u sastavu lozničke Viskoze.

"Od oko 30.000 kvadratnih metara, oni su zakupili 4.500, a nadamo se da će kasnije iskoristiti i ostali prostor fabrike. Do kraja decembra trebala bi da bude završena tehnička adaptacija pogona i obavljena obuka kandidata, a početak proizvodnje očekuje se u januaru", rekao je zamenik predsednika opštine Krupanj Predrag Marjanović.

Direktori Krupanjke i firme Džinsi, Zoran Marinković i Taner Bujukdžan potpisali su 6. novembra pismo o namerama o početku procesa proizvodnje.

Tim dokumentom se turski investitor obavezao da obezbedi mašine i obavi obuku kandidata u zakupljenom pogonu i da po završetku adaptacije koju će finansirati opština Krupanj, zaposli minimalno 150 radnika.

U međuvremenu je upućen poziv zainteresovanim za posao, uz ograničenje godina od 18 do 32.

Turska kompanija u Srbiji je već otvorila proizvodnju džins konfekcije u fabrici u Leskovcu, koja zapošljava oko 600 radnika.

Fabriku Krupanjka, koja je pre dvadesetak godina zapošljavala i do

1.100 radnika, početkom 2013. godine je iz stečaja kupila Opština Krupanj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik