EPS od 2015. gubi poslednji segment monopola na tržištu

Bez autora
Nov 23 2014

Elektroprivreda Srbije (EPS) od 1. januara 2015. godine izgubiće i poslednji segment monopola na tržištu električne energije, koje će od tada biti potpuno liberalizovano, izjavio je danas direktor EPS-a Aleksandra Obradović i istakao da očekuje da će potrošači ostati uz EPS, u kome će prepoznati “jakog” partnera. Građani i domaćinstva će od početka sledeće godine moći da biraju svog snabdevača strujom, jer će tržište biti potpuno liberalizaovano, napomenuo je Obradović i najavio da će EPS zbog toga krenuti u pojačanu kampanju da objasni građanima šta ih čeka od sledeće godine. U dogovoru sa sektorom za informisanje EPS-a napravićemo plan kampanje kako da građanima objasnimo šta znači liberalizacija tržišta električne energije, najavio je Obradović. On je naglasio da očekuje da će EPS, kao i u prva dva talasa liberalizacije trižišta električne energije koje je otvoreno za velike i potrošače na srednjem naponu, ostati dominantan snabdevač na domaćem tržištu.

EPS od 2015. gubi poslednji segment monopola na tržištuElektroprivreda Srbije (EPS) od 1. januara 2015. godine izgubiće i poslednji segment monopola na tržištu električne energije, koje će od tada biti potpuno liberalizovano, izjavio je danas Tanjugu direktor EPS-a Aleksandra Obradović i istakao da očekuje da će potrošači ostati uz EPS, u kome će prepoznati “jakog” partnera.

Građani i domaćinstva će od početka sledeće godine moći da biraju svog snabdevača strujom, jer će tržište biti potpuno liberalizaovano, napomenuo je Obradović i najavio da će EPS zbog toga krenuti u pojačanu kampanju da objasni građanima šta ih čeka od sledeće godine.

- U dogovoru sa sektorom za informisanje EPS-a napravićemo plan kampanje kako da građanima objasnimo šta znači liberalizacija tržišta električne energije - najavio je Obradović.

On je naglasio da očekuje da će EPS, kao i u prva dva talasa liberalizacije trižišta električne energije koje je otvoreno za velike i potrošače na srednjem naponu, ostati dominantan snabdevač na domaćem tržištu.

- Mnogi su govorili da privreda i građani jedva čekaju da odu od EPS-a, da nisu zadovoljni uslugom, cenom i pristupom, ali mogu da garantujem da, kao što smo dokazali u prva dva kruga liberalizacije, da ćemo ostati najjači snabdevač potrošača strujom - rekao je Obradović.
 
On je istakao da je uveren da će građani prepoznati EPS kao “jakog” partnera i da će i ubuduće sarađivati sa tom kompanijom.
 
Iako je tržište električne liberalizoavano od 2013. godine za velike i od 2014. godine za potrošače na srednjem naponu, EPS je uspeo da zadrži 97 odsto kupaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik