Sava Re: Rast premije i neto dobiti

Bez autora
Nov 24 2014

Slovenska osiguravateljska kompanija Sava RE je prošli tjedan objavila rezultate za prvih devet mjeseci godine iz kojih je vidljiv rast bruto zaračunatih premija i neto dobiti. U prvih 9 mjeseci je zabilježen konsolidirani iznos bruto zaračunatih premija od 371,2m EUR što je 27% više nego u istom periodu lani. Ovaj rast je prvenstveno posljedica konsolidacije Zavarovalnice Maribor koja je započela 1. svibnja 2013. Zbog te činjenice rezultati za sva četiri kvartala 2014. nisu i neće biti izravno usporedivi s rezultatima iz 2013. 65% ukupnih bruto zaračunatih premija je došlo iz aktivnosti neživotnog osiguranja (242,9m EUR), 18% iz životnog osiguranja (66,2m EUR), a 17% iz reosiguranja (62,1m EUR). Unatoč šteti od 6m EUR koja je nastala kao posljedica ledenog nevremena, Grupa je zabilježila neto dobit od 25m EUR, što je 7% više nego u istom periodu lani i premašuju plan za cijelu ovu godinu (24m EUR) za 4%. Kompanija očekuje da će rezultat i na kraju godine ostati iznad plana, iako bi četvrti kvartal trebao biti nešto slabiji od prethodna dva.

Sava Re: Rast premije i neto dobitiSlovenska osiguravateljska kompanija Sava RE je prošli tjedan objavila rezultate za prvih devet mjeseci godine iz kojih je vidljiv rast bruto zaračunatih premija i neto dobiti.

U prvih 9 mjeseci je zabilježen konsolidirani iznos bruto zaračunatih premija od 371,2m EUR što je 27% više nego u istom periodu lani. Ovaj rast je prvenstveno posljedica konsolidacije Zavarovalnice Maribor koja je započela 1. svibnja 2013. Zbog te činjenice rezultati za sva četiri kvartala 2014. nisu i neće biti izravno usporedivi s rezultatima iz 2013.

65% ukupnih bruto zaračunatih premija je došlo iz aktivnosti neživotnog osiguranja (242,9m EUR), 18% iz životnog osiguranja (66,2m EUR), a 17% iz reosiguranja (62,1m EUR).

Unatoč šteti od 6m EUR koja je nastala kao posljedica ledenog nevremena, Grupa je zabilježila neto dobit od 25m EUR, što je 7% više nego u istom periodu lani i premašuju plan za cijelu ovu godinu (24m EUR) za 4%. Kompanija očekuje da će rezultat i na kraju godine ostati iznad plana, iako bi četvrti kvartal trebao biti nešto slabiji od prethodna dva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik