Vučić otvara pogon nemačkog KWS

Bez autora
Nov 24 2014

KWS Srbija će 28. novembra u Bečeju svečano otvoriti najveći pogon za doradu semena kukuruza u Srbiji u koji je uloženo 30 miliona evra. Iz te kompanije najavili su da će događaju prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić. Kompleks ove fabrike na 15,5 hektara opremljen je najmodernijom opremom i tehnologijom, kapaciteta 10.000 tona semena kukuruza, a KWS Srbija planira da u njoj zaposli 250 radnika. Cilj otvaranja doradnog centra je proizvodnja vrhunskih hibrida i sorti kukuruza i suncokreta. Dorađeno seme će biti namenjeno tržištu Srbije i za izvoz u Rusiju, Ukrajinu, zemlje u okruženju i zemlje EU. KWS SAAT AG je jedna od vodećih kompanija u svetu u oblasti oplemenjivanja biljnih kultura, koju zastupa više od 60 zavisnih i povezanih društava u više od 70 zemalja.

Vučić otvara pogon nemačkog KWSKWS Srbija će 28. novembra u Bečeju svečano otvoriti najveći pogon za doradu semena kukuruza u Srbiji u koji je uloženo 30 miliona evra.

Iz te kompanije najavili su da će događaju prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Kompleks ove fabrike na 15,5 hektara opremljen je najmodernijom opremom i tehnologijom, kapaciteta 10.000 tona semena kukuruza, a KWS Srbija planira da u njoj zaposli 250 radnika.

Cilj otvaranja doradnog centra je proizvodnja vrhunskih hibrida i sorti kukuruza i suncokreta. Dorađeno seme će biti namenjeno tržištu Srbije i za izvoz u Rusiju, Ukrajinu, zemlje u okruženju i zemlje EU.

KWS SAAT AG je jedna od vodećih kompanija u svetu u oblasti oplemenjivanja biljnih kultura, koju zastupa više od 60 zavisnih i povezanih društava u više od 70 zemalja.

Sa 4.500 zaposlenih KWS ostvaruje neto prodaju u obimu većem od 1,1 milijarde evra.

KWS Srbija, zavisno privredno društvo za proizvodnju i distribuciju njihovih hibrida i sorti u Srbiji i za Srbiju, osnovano je pre 11 godina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik