Jedna ponuda za Onogošt i Teutu

Bez autora
Nov 25 2014

Na tender za prodaju hotela Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, po početnoj cijeni od devet miliona eura, stigla je jedna kovertirana ponuda, saopštio je stečajni upravnik, Dragan Smolović. On je kazao da je na službenom putu i da su mu o dostavljenoj ponudi javili iz Privrednog suda. Upravo je stigla jedna ponuda, ali u zatvorenoj koverti i ne zna se da li se odnosi na kupovinu jednog ili oba hotela, rekao je Smolović. On je ranije juče saopštio da se niko nije prijavio na 17. oglas za kupovinu preostale imovine HTP Onogošt, istoimenog hotela u Nikšiću i Teute u Risnu. Početna cijena za hotel Onogošt iznosila je 2,5 miliona eura, a za Teutu 6,5 miliona. Na jednom od ranijih javnih nadmetanja podgoričkom preduzeću Sato je za 2,3 miliona eura prodat hotel Nikšić u Sutomoru, dok je kafana Šavnik prodata po cijeni od 7,5 hiljada eura.

Jedna ponuda za Onogošt i TeutuNa tender za prodaju hotela Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Onogošt, po početnoj cijeni od devet miliona eura, stigla je jedna kovertirana ponuda, saopštio je stečajni upravnik, Dragan Smolović.

On je agenciji Mina-business kazao da je na službenom putu i da su mu o dostavljenoj ponudi javili iz Privrednog suda.

"Upravo je stigla jedna ponuda, ali u zatvorenoj koverti i ne zna se da li se odnosi na kupovinu jednog ili oba hotela", rekao je Smolović.

On je ranije juče saopštio da se niko nije prijavio na 17. oglas za kupovinu preostale imovine HTP Onogošt, istoimenog hotela u Nikšiću i Teute u Risnu.

Početna cijena za hotel Onogošt iznosila je 2,5 miliona eura, a za Teutu 6,5 miliona.

Na jednom od ranijih javnih nadmetanja podgoričkom preduzeću Sato je za 2,3 miliona eura prodat hotel Nikšić u Sutomoru, dok je kafana Šavnik prodata po cijeni od 7,5 hiljada eura.

U HTP Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta 2012. godine, a stečajna uprava izmirila je ranije sva dugovanja iz prvog isplatnog reda za oko 80 stalno zaposlenih od novaca dobijenog od prodaje hotela Nikšić u Sutomoru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik