Odobreno 2,44 milijarde eura kredita

Bez autora
Nov 25 2014

Ukupno odobreni krediti na kraju septembra iznosili su 2,44 milijarde eura, 0,4 odsto manje nego u avgustu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). U odnosu na isti mjesec prošle godine ukupno je odobreno 3,7 odsto manje kredita, navodi se u novom Biltenu CBCG. Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, ukupno 73,4 odsto. Ukupni depoziti na kraju septembra na mjesečnom nivou su porasli 0,6 odsto na 2,27 milijardi eura. U odnosu na septembar prošle godine depoziti bilježe rast 4,4 odsto. Oročeni depoziti činili su 54,4 odsto ukupnih, a oni po viđenju 45,5 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na escrow računu.

Odobreno 2,44 milijarde eura kreditaUkupno odobreni krediti na kraju septembra iznosili su 2,44 milijarde eura, 0,4 odsto manje nego u avgustu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

U odnosu na isti mjesec prošle godine ukupno je odobreno 3,7 odsto manje kredita, navodi se u novom Biltenu CBCG. Banke su po osnovu kredita najviše potraživale od privrede i stanovništva, ukupno 73,4 odsto.

Ukupni depoziti na kraju septembra na mjesečnom nivou su porasli 0,6 odsto na 2,27 milijardi eura. U odnosu na septembar prošle godine depoziti bilježe rast 4,4 odsto.

Oročeni depoziti činili su 54,4 odsto ukupnih, a oni po viđenju 45,5 odsto. Preostalih 0,1 odsto odnosilo se na sredstva na escrow računu.

U strukturi oročenih depozita najveće učešće imali su oni ročnosti od tri mjeseca do jedne godine, 44 odsto. Depoziti ročnosti od jedne do tri godine činili su 38,7 odsto.

Ukupni depoziti stanovništva na kraju septembra iznosili su oko 1,3 milijarde eura, što je 0,9 odsto više nego u avgustu, dok su u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasli 6,3 odsto.

U ročnoj strukturi depozita stanovništva, oročeni su činili 64,5 odsto, a oni po viđenju 35,5 odsto. Na sredstva na escrow računu odnosio se neznatan dio.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik