Priliv 347 miliona, a odliv 90,6

Bez autora
Nov 25 2014

Ukupan priliv stranih direktnih investicija u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 347 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 90,6 miliona eura. Podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG) pokzuju da je ukupan odliv, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 20,2 odsto. Kako su kazali iz Centralne banke, odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosio je 67,3 miliona eura, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 23,3 miliona eura. Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva u prvih devet mjeseci, iznosile su 256,4 miliona eura, što je sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 158,4 miliona eura. Od toga je u nekretnine uloženo 126,5 miliona eura, a u preduzeća 31,9 miliona eura, naveli su iz Centralne banke.

Priliv 347 miliona, a odliv 90,6Ukupan priliv stranih direktnih investicija u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 347 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlilo 90,6 miliona eura. Podaci Centralne banke Crne Gore (CBCG) pokzuju da je ukupan odliv, u odnosu na isti period prošle godine, porastao 20,2 odsto.

Kako su kazali iz Centralne banke, odliv po osnovu povlačenja novca nerezidenata investiranih u Crnu Goru iznosio je 67,3 miliona  eura, a ulaganja rezidenata u inostranstvo 23,3 miliona eura.

"Neto strane direktne investicije, odnosno razlika između njihovog priliva i odliva u prvih devet mjeseci, iznosile su 256,4 miliona eura, što je sedam odsto manje nego u istom periodu prošle godine. Priliv stranih direktnih investicija u formi vlasničkih ulaganja iznosio je 158,4 miliona eura. Od toga je u nekretnine uloženo 126,5 miliona eura, a u preduzeća 31,9 miliona eura", naveli su iz Centralne banke.

U formi interkompanijskog duga ostvaren je priliv od 184,2 miliona eura, a po osnovu povlačenja sredstava rezidenata investiranih u inostranstvu 4,4 miliona eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik