Nije uspio ni deseti pokušaj prodaje Dalmacijavina u stečaju

Bez autora
Nov 25 2014

Prodaja splitskog Dalmacijavina nije uspjela ni u desetom pokušaju. Na prodajnom ročištu na Trgovačkom sudu u Splitu ni danas nije bilo zainteresiranih za kupnju po cijeni od 92 milijuna kuna, zbog čega će se kupac tražiti na novom ročištu sazvanom sredinom siječnja. Cijena Dalmacijavina u tom bi slučaju bila nešto viša od 80 milijuna kuna. Stečajni upravitelj Perica Mitrović rekao je da je nekoliko kupaca iskazalo interes za tvrtku, no dok ne uplate jamčevinu, oni su kupci samo na papiru. Najavio je da će, ako ne bude zainteresiranih, tražiti da se cijena snizi za još 10 posto. U sindikatu tvrde da bi tako smanjeni iznos uvelike u pitanje doveo ukupna radnička potraživanja od 75 milijuna kuna.

Nije uspio ni deseti pokušaj prodaje Dalmacijavina u stečajuProdaja splitskog Dalmacijavina nije uspjela ni u desetom pokušaju. Na prodajnom ročištu na Trgovačkom sudu u Splitu ni danas nije bilo zainteresiranih za kupnju po cijeni od 92 milijuna kuna, zbog čega će se kupac tražiti na novom ročištu sazvanom sredinom siječnja.

Cijena Dalmacijavina u tom bi slučaju bila nešto viša od 80 milijuna kuna. Stečajni upravitelj Perica Mitrović rekao je da je nekoliko kupaca iskazalo interes za tvrtku, no dok ne uplate jamčevinu, oni su kupci samo na papiru. Najavio je da će, ako ne bude zainteresiranih, tražiti da se cijena snizi za još 10 posto.

U sindikatu tvrde da bi tako smanjeni iznos uvelike u pitanje doveo ukupna radnička potraživanja od 75 milijuna kuna.

Na imovinu Dalmacijavina založno pravo imaju Carinska i Porezna uprava,  te agencija za upravljanje državnom imovinom. Tako će se od prodajne cijene, kad se prodaja uopće dogodi, najprije platiti dugovi državi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik