4. susret Žene u biznisu 2014.

Bez autora
Dec 04 2014

Konferencija Žene u biznisu, sada već četvrti susret koji se održava 4. prosinca u zagrebačkom Hotelu Westin u organizaciji poslovnog tjednika Lider, i ove godine okuplja najmoćnije i najuspješnije žene u regiji.Susret obilježava predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu koja se objavljuje jubilarni deseti puta te dodjela priznanja za TOP 10 žena hrvatskog biznisa.

4. susret Žene u biznisu 2014.Konferencija Žene u biznisu, sada već četvrti susret koji se održava 4. prosinca u zagrebačkom Hotelu Westin u organizaciji poslovnog tjednika Lider, i ove godine okuplja najmoćnije i najuspješnije žene u regiji. Susret obilježava predstavljanje tradicionalne Liderove godišnje liste 300 najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu koja se objavljuje jubilarni deseti puta te dodjela priznanja za TOP 10 žena hrvatskog biznisa.

Konferencija počinje zanimljivom prezentacijom 'Žena poduzetnica' koju će održati Candan Corbacioglu, direktorica korporativnih poslova Amwaya za Europu, dok u nastavku sudionike očekuje nekoliko vrlo zanimljivih panel rasprava te razgovora jedan na jedan. U razgovorima One on One sudjelovat će Mirela Holy, predsjednica stranke OraH, Dubravka Tomeković Aralica, glavna urednica Glorije te Madeleine Zepter, suosnivačica Zepter Internationala. Kroz razgovore će otkrit kako su ostvarile zavidnu karijeru i položaj, kako su uravnotežile karijeru i obitelj te što ih je motiviralo da nastave dalje unatoč preprekama.

Na prvom panelu fokus će biti na tehnološkom napretku. Naime, svijet u kojem živimo nezaustavljivo mijenja tehnologija. Ona se razvija brže nego ikada prije i ne postoji dio života na koji ne utječe. Iako se tehnologija pretežno veže uz muškarce brojni su slučajevi gdje su upravo žene doprinijele razvoju tog područja. Panel ‘Žene i tehnologija’ ponudit će odgovore kako se žene mogu značajnije uključiti u digitalno gospodarstvo te kako tehnologija utječe na njihov privatni i društveni život.

Muškarci su frajeri i fajteri, a žene emotivne i suosjećajne; jedan je od čestih stereotipa koji se spominje. No bez obzira na stereotipe, činjenica je da razlike u osobinama postoje. Što se događa kad žene dobije priliku biti na čelu tima ili tvrtke? Događa li se često da žene mijenjaju svoj ženski pristup i pokušavaju biti frajer među frajerima? Trebaju li žene da budu prihvaćene prilagoditi stil upravljanja muškima umjesto da zadrže svoje osobine? Panel 'Trebaju li žene upravljati muškim stilom' pružit će odgovore na spomenuta pitanja.

U razgovorima One on One sudjelovat će Mirela Holy, predsjednica stranke OraH, Dubravka Tomeković Aralica, glavna urednica Glorije te Madeleine Zepter, suosnivačica Zepter Internationala. Kroz razgovore će otkrit kako su ostvarile zavidnu karijeru i položaj, kako su uravnotežile karijeru i obitelj te što ih je motiviralo da nastave dalje unatoč preprekama.

Konferencija je namijenjena ambicioznim ženama i, naravno, muškarcima koji ih podupiru. Na susretu se okupljaju vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija u regiji kako bi istaknuli uspješna iskustva, okupili i povezali poslovne žene iz regije, motivirali ih na nove pothvate te ujedno potaknuli inicijativu za povećanje zastupljenosti žena na najvišim položajima.

Više o konferenciji možete doznati na web portalu konferencije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik