Bijeljinska Šećerana još čeka da Vlada RS izabere investitora

Bez autora
Nov 25 2014

Bijeljinska Šećerana još ne zna na čemu je. Nakon ogromnih problema u koje je zapao ovaj veliki kolektiv, stizalo je i mnogo obećanja za rješenje krize. Danas, zaposleni strahuju šta će biti s proizvodnjom iduće godine, jer Šećerana još čeka da Vlada RS-a izabere investitora. Rokovi za izbor investitora koji bi vratio život bijeljinskoj Šećerani ističu. Potencijalni investitor, koji bi vratio život ovom gigantu, još se čeka. Radi se o dvadesetak miliona maraka koji bi bili uloženi u revitalizaciju uređaja koje je "nagrizao" zub vremena i u modernizaciju elektronike i automatskog vođenja procesa, pojašnjava generalni direktor Šećerane Meho Fafulić. U Šećerani dodaju da se bilo koja investicija u nju vraća u potpunosti za tri do pet godina.

Bijeljinska Šećerana još čeka da Vlada RS izabere investitoraBijeljinska Šećerana još ne zna na čemu je. Nakon ogromnih problema u koje je zapao ovaj veliki kolektiv, stizalo je i mnogo obećanja za rješenje krize. Danas, zaposleni strahuju šta će biti s proizvodnjom iduće godine, jer Šećerana još čeka da Vlada RS-a izabere investitora, izvijestila je FTV.

Rokovi za izbor investitora koji bi vratio život bijeljinskoj Šećerani ističu. Potencijalni investitor, koji bi vratio život ovom gigantu, još se čeka. Radi se o dvadesetak miliona maraka koji bi bili uloženi u revitalizaciju uređaja koje je "nagrizao" zub vremena i u modernizaciju elektronike i automatskog vođenja procesa, pojašnjava generalni direktor Šećerane Meho Fafulić. U Šećerani dodaju da se bilo koja investicija u nju vraća u potpunosti za tri do pet godina.

I dok jedina šećerana u BiH propada, naša zemlja godišnje uveze 100.000 tona šećera.
"Sa 50-60.000 tona, koliko bismo mogli proizvesti, mogli bismo s brčanskom rafinerijom podmiriti bh. tržište", tvrdi Fafulić.

Fabrika šećera je, ističu u bijeljinskom preduzeću, gigant koji u lancu proizvodnje treba zaposliti više od 12.000 ljudi i koji bi postao pokretač i drugih fabrika koji se mogu osloniti na njenu proizvodnju, poput fabrike alkohola, konditorskih proizvoda itd.

Radnicima Šećerane fabrika na ime neisplaćenih plaća i doprinosa duguje pet miliona KM, pa ipak svakoga dana dolaze na posao da bi fabriku čuvali od propadanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik