Pušten u rad glavni kolektor za odvod otpadnih voda u opštini Ada

Bez autora
Nov 25 2014

Predsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić pustio je u rad glavni kolektor za odvod otpadnih voda u opštini Ada. Radove na izgradnji kolektora finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 38 miliona dinara, dok je lokalna samouprava uložila 10 miliona dinara. Prema rečima predsednika Pajtića, otvaranjem kolektora za odvod otpadnih voda u opštini Ada, zaokružen je sistem koji obuhvata glavni prečistač otpadnih voda, preko 15 kilometara kanalizacione mreže i novootvoreni kolektor za odvod otpadnih voda. Taj sistem će omogućiti da građani Ade zaista žive kvalitetnije, u skladu sa standardima 21. veka, ali i da privreda bude oslobođena problema sa otpadnim i podzemnim vodama.

Pušten u rad glavni kolektor za odvod otpadnih voda u opštini AdaPredsednik Pokrajinske vlade dr Bojan Pajtić pustio je u rad glavni kolektor za odvod otpadnih voda u opštini Ada. Radove na izgradnji kolektora finansirao je pokrajinski Fond za kapitalna ulaganja sa 38 miliona dinara, dok je lokalna samouprava uložila 10 miliona dinara.

Prema rečima predsednika Pajtića, otvaranjem kolektora za odvod otpadnih voda u opštini Ada, zaokružen je sistem koji obuhvata glavni prečistač otpadnih voda, preko 15 kilometara kanalizacione mreže i novootvoreni kolektor za odvod otpadnih voda. Taj sistem će omogućiti da građani Ade zaista žive kvalitetnije, u skladu sa standardima 21. veka, ali i da privreda bude oslobođena problema sa otpadnim i podzemnim vodama.

„Prečistač otpadnih voda koji postoji u opštini Ada, jeste najmoderniji u Srbiji“, istakao je predsednik Pajtić i dodao da je u narednim mesecima u planu dodatna izgradnja sekundarne kanalizacione mreže u Adi i Molu.

Predsednik Pajtić je dodao da su u Vojvodini do sada izgrađene ili se grade kanalizacione mreže u 75 gradova i opština širom pokrajine, što ukazuje na to koliko je Pokrajinskoj vladi značajno da se poboljša standard i kvalitet življenja građana Vojvodine, i da se privredi omogući infrastruktura, koja je važna za otvaranje novih radnih mesta i za dinamičniji razvoj.

„Istovremeno smo u 14 naseljenih mesta gradili atmosferske kanalizacije, koje će takođe omogućiti bolje funkcionisanje života građana i unapređenje poljoprivrede, nama najvažnije privredne grane“, kazao je predsednik Pajtić.

Prema rečima predsednika opštine Ada Zoltana Bilickog, puštanjem u rad kolektora za odvod otpadnih voda praktično je završena četvrta faza izgradnje kanalizacije u opštini Ada.

„Time smo povezali najseverniji i najjužniji deo naše opštine sa glavnim prečistačem otpadnih voda, i možemo se pohvaliti da su svi glavni vodovi na teritoriji naše opštine gotovi“, kazao je Zoltan Bilicki.

Zoltan Bilicki je dodao da je u proteklih nekoliko godina, uz podršku Pokrajinske vlade u izgradnju kanalizacije u opštini Ada uloženo oko 350 miliona dinara.

Puštanju u rad kolektora za odvod otpadnih voda, prisustvovao je i vršilac dužnosti direktora Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik