Pokrenut novi pogon "Henkela" u Kruševcu

Bez autora
Nov 25 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u novom pogonu fabrike „Henkel“ u Kruševcu, u koji je uložen 21 milion evra, biti zaposleno 220 radnika. Vučić, koji je sa direktorom "Henkel Srbija" Vojkanom Marićem i članom Upravnog odbora kompanije "Henkel" na globalnom nivou Brunom Pjaćencom pokrenuo novi proizvodni pogon namenjen proizvodnji "Bref" proizvoda, poručio je tom prilikom investitorima iz Nemačke da ne treba da razmišljaju o investiranju u druge zemlje jer im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove od Srbije. Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog zaposlenja novih radnika, kojima je uputio čestitke zbog toga što su pokazali da su zaslužili pažnju nemačkih kompanija i pokazali da mogu vredno i uspešno da rade. U narednoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima, naglasio je Vučić i najavio još dobrih vesti za građane Kruševca.

Pokrenut novi pogon "Henkela" u KruševcuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će u novom pogonu fabrike „Henkel“ u Kruševcu, u koji je uložen 21 milion evra, biti zaposleno 220 radnika.

Vučić, koji je sa direktorom "Henkel Srbija" Vojkanom Marićem i članom Upravnog odbora kompanije "Henkel" na globalnom nivou Brunom Pjaćencom pokrenuo novi proizvodni pogon namenjen proizvodnji "Bref" proizvoda, poručio je tom prilikom investitorima iz Nemačke da ne treba da razmišljaju o investiranju u druge zemlje jer im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove od Srbije.

Premijer je izrazio zadovoljstvo zbog zaposlenja novih radnika, kojima je uputio čestitke zbog toga što su pokazali da su zaslužili pažnju nemačkih kompanija i pokazali da mogu vredno i uspešno da rade.

U narednoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima, naglasio je Vučić i najavio još dobrih vesti za građane Kruševca.

On je istakao da od kompanije "Henkel" očekuje nove investicije, čiju realizaciju će pomoći Vlada Srbije i grad Kruševac, s obzirom na to da je cilj da ova nemačka kompanija bude još uspešnija zbog građana Kruševca, Varvarina i Ćićevca koji su u njoj zaposleni.

Stopa nezaposlenosti u Kruševcu je velika, podsetio je predsednik Vlade i izrazio uverenje da će broj nezaposlenih biti značajno smanjen u narednom periodu.

Srbija ima poverenje u nemačke kompanije, u "Henkel", ali i u svoje predstavnike u Kruševcu, svoje radnike i njihovu marljivost, zbog čega ćemo zajednički stići do mnogo boljih rezultata, zaključio je Vučić.

Pjaćenca je naveo da je nova fabrika projekat od izuzetnog značaja za "Henkel" kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou.

Ulaganje od 21 milion evra u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem, istakao je on i podsetio na to ova kompanija uspešno posluje u Srbiji više od 12 godina, tokom kojih je investirala više od 160 miliona evra.

Kompanija "Henkel" osnovana je 1876. godine i zapošljava više od 47.000 ljudi. Prošle godine je ostvarila prodaju od 16,4 milijardi evra i operativni profit u iznosu od 2,5 milijardi evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik