Inspekcijski nadzor firmi koje ne zapošljavaju invalide

Bez autora
Nov 25 2014

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević najavio je danas u Subotici rigorozan inspekcijski nadzor firmi koje se ne pridržavaju Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.Ivanišević je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom istakao da bi poslodavci trebalo da zapošljavaju osobe sa invaliditetom, uz napomenu da je to socijalno odgovorna evropska tradicija.

Inspekcijski nadzor firmi koje ne zapošljavaju invalideDržavni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Nenad Ivanišević najavio je danas u Subotici rigorozan inspekcijski nadzor firmi koje se ne pridržavaju Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

Ivanišević je povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom istakao da bi poslodavci trebalo da zapošljavaju osobe sa invaliditetom, uz napomenu da je to socijalno odgovorna evropska tradicija.

Prema njegovim rečima, zapošljavanje osoba sa invaliditetom je ljudska tekovina i civilizacijski tok kojim Srbija treba da ide, a oni koji ne žele da prate taj tok za koji se naša zemlja opredelila, biće pod strogim inspekcijskim nadzorom.

Državni sekretar je naveo da je nezaposlenost glavni problem na teritoriji Srbije, uz ocenu da je Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom stimulativan za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Ivanišević je posetio i opštinu Bačka Topola, gde je razgovarao sa direktorom Centra za socijalni rad Žužanom Stanko i posetio nevladinu organizaciju „Humanitarno društvo Bethesda".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik