Otkup duvana počinje 4. decembra

Bez autora
Nov 26 2014

Proizvođači i Novi duvanski kombinat postigli su dogovor oko otkupa duvana iz ovogodišnjeg roda, a prošlogodišnji dug je isplaćen – saopštio je za Pobjedu predsjednik Udruženja proizvođača duvana Hamdija Ljuljković. On je kazao da su imali više sastanaka sa čelnicima novog DKP-a i da je tražio da se ne otkupljuje ovogodišnji duvan, prije nego li menadžment DKP-a ne obezbijedi novac. Rod duvana 2014. godine biće otkupljivan shodno dogovoru i vremenskim prilikama. Okvirni termin će biti 4. decembar, dok će isplata biti podijeljena u dvije rate. Prva rata će biti isplaćena od 12. do 20. decembra tekuće godine, dok je za isplatu druge rate predviđen rok od kraja januara od 5. februara sljedeće godine, kazao je Ljuljković.

Otkup duvana počinje 4. decembraProizvođači i Novi duvanski kombinat postigli su dogovor oko otkupa duvana iz ovogodišnjeg roda, a prošlogodišnji dug je isplaćen – saopštio je za Pobjedu predsjednik Udruženja proizvođača duvana Hamdija Ljuljković.

On je kazao da su imali više sastanaka sa čelnicima novog DKP-a i da je tražio da se ne otkupljuje ovogodišnji duvan, prije nego li menadžment DKP-a ne obezbijedi novac.

- Rod duvana 2014. godine biće otkupljivan shodno dogovoru i vremenskim prilikama. Okvirni termin će biti 4. decembar, dok će isplata biti podijeljena u dvije rate. Prva rata će biti isplaćena  od 12. do 20. decembra tekuće godine, dok je za isplatu druge rate predviđen rok od kraja januara od 5. februara sljedeće  godine – kazao je Ljuljković.

On je dodao da vjeruje u potpisani ugovor između predstavnika proizvođača duvana i menadžmenta Novog DKP-a jer, kako je kazao, u ugovoru je duvanski precizirao da će se pridržavati termina isplate.

- Ove godine ima za prodaju oko 50 tona duvana, što je za 20 tona manje od prošlogodišnje proizvodnje, a uzrok je »grad« koji je nanio veliku štetu proizvođačima. Cijena duvana će biti dva eura i deset centi, mada će varirati u zavisnosti od klase duvana. Novina je što će nam ove godine Novi DKP dodati po deset centi za kilogram i to svim proizvođačima duvana bez obzira na kvalitet i klasu – naveo je Ljuljković.

Izvršni direktor Novog DKP-a Slavoljub Vukašinović je potvrdio da je  sklopnjen ugovor za prodaju duvana.

- Stopiraćemo nabavku duvana iz zemalja regiona: Makedonije, Hrvatske, Srbije i Bosne, jer smo sklopili ugovor sa Udruženjem proizvođačima duvana  Crne Gore. Tačno je da ćemo isplaćivati novac u dvije rate, važno je da otkup počne na njihovo i naše zadovoljstvo -naveo je Vukašinović.

Vukašinović: Do kraja sedmice tender za Novi DKP

Na pitanje Pobjede može li se desiti da isplata duga ne bude realizovana ukoliko se Duvanski proda, kako je pisano u nekim medijima, izvršni direktor Novog DKP-a je kazao da do toga ne može doći.

- Tender za prodaju Novog DKP-a bi trebao biti objavljen do kraja ove sedmice. Bez obzira što će se desiti sa nama, novac proizvođačima će biti isplaćen. Što se tiče tendera bilo je više zainteresovanih strana i to kompanija iz: Poljske, Austrije i Bugarske, međutim najviše interesovanje je pokazala Fabrika duvana iz Mojkovca. Lično bih volio da se Duvanski proda sjutra, nego da sačekamo tender – poručio je Vukašinović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik