Firma "Delibašić poliuretani" otvorila novu fabriku

Bez autora
Nov 26 2014

Kakanjska firma "Delibašić poliuretani" otvorila je danas u naselju Ćatići novu fabriku madraca „Moj san“. Strategijom razvoja firme ovu fabriku smo označili kao prvu fazu našeg daljnjeg razvoja. Fabrika je smještena na 2.500 metara kvadratnih i zapošljava 50 ljudi. Investitor je firma „Delibašić poliuretani“, a vrijednost je 1,5 milion KM, izjavila je direktorica te firme Beadisa Delibašić- Husika dodajući da su ove godine zaposlili 15 novih radnika. Temeljac za novu fabriku firme koja se bavi preradom meke poliuretanske pjene (spužve) za potrebe industrije namještaja i široke potrošnje, te proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda kućne galanterije, položen je krajem februara u okviru Programa obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

Firma "Delibašić poliuretani" otvorila novu fabrikuKakanjska firma "Delibašić poliuretani" otvorila je danas u naselju Ćatići novu fabriku madraca „Moj san“.

- Strategijom razvoja firme ovu fabriku smo označili kao prvu fazu našeg daljnjeg razvoja. Fabrika je smještena na 2.500 metara kvadratnih i zapošljava 50 ljudi. Investitor je firma „Delibašić poliuretani“, a vrijednost je 1,5 milion KM - izjavila je za Agenciju Fena direktorica te firme Beadisa Delibašić- Husika dodajući da su ove godine zaposlili 15 novih radnika.

Temeljac za novu fabriku firme koja se bavi preradom meke poliuretanske pjene (spužve) za potrebe industrije namještaja i široke potrošnje, te proizvodnjom gotovih tekstilnih proizvoda kućne galanterije, položen je krajem februara u okviru Programa obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

- U 2013. godini smo imali značaj rast koji je uzrokovao potrebu da širimo kapacitete i od marta ove godine, dakle za osam mjeseci napravili smo novu fabriku. Inače, jedna trećina kapaciteta radi za izvoz - kazala je Delibašić-Husika.

Po njenim riječima, firma "Delibašić poliuretani" radi na razvoju brenda „Moj san“ od 2007. godine u težnji da iz domaće proizvodnje ponudi nešto što će predstavljati sinonim za dobar san, a radi se o madracima, jorganima, jastucima i drugo.

Otvaranje nove fabrike uvršteno je u zvanični program obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH, koji realizira Općina Kakanj.

Načelnik te općine Nermin Mandra na svečanosti je čestitao firmi „Delibašić poliuretani“ uspješno realiziranu investiciju te naglasio činjenicu da se samo s ovakvim privrednim subjektima i investitorima lokalnoj zajednici i državi Bosni i Hercegovini može osigurati napredak i svjetlija budućnost.

Po njegovim riječima, firma „Delibašić poliuretani“pokazala je da, uz uporan rad i zalaganje, bh. ekonomija može savladavati izazove i donositi napredak u naše društvo.

- U protekle dvije godine, osluškujući glas privrednika, pokušali smo preokrenuti sliku poslovnog ambijenta u Kaknju, osigurati pogodnosti za investitore, te promovirati Kakanj kao sredinu pogodnu za investicije. Trudili smo se da općinska administracija ne bude teret realizaciji ove investicije, već naprotiv da bude njen partner, zamajac, pomagač, te brz i efikasan administrativni servis - kazao je Mandra.

Posebno je pozdravio opredijeljenost ove kompanije da se početak izgradnje i početak rada nove fabrike ozvaniče u okviru obilježavanja dvaju značajnih datuma - Dana nezavisnosti i Dana državnosti BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik