U ovoj godini odobreno 26 projekata

Bez autora
Nov 26 2014

U Novom Gradu danas su predstavljeni ovogodišnji rezultati rada Omladinske banke u ovoj opštini, u kojoj je odobreno 26 projekata mladih, čija je vrijednosti 69.380 KM. Od navedenog iznosa, 44.280 KM obezbijedili su mladi, učesnici projekta, od institucija, organizacija, preduzeća i građana, ostalih 25.100 KM iz fonda Banke, a riječ je zajedničkim ulaganjima opštine u iznosu od 15.119 KM i Fondacije "Mozaik" 9.981 KM. Zamjenik načelnika opštine Zoran Stračević rekao je danas da je Novi Grad prepoznao značaj i dao podršku projektu Omladinske banke. Od 2010. godine u Novom Gradu je realizovano 96 projekata čija vrijednost premašuje 200.000 KM, istakao je Starčević i dodao da će opština i dalje podržavati ovakve i slične projekte u koje su uključeni mladi.

U ovoj godini odobreno 26 projekataU Novom Gradu danas su predstavljeni ovogodišnji rezultati rada Omladinske banke u ovoj opštini, u kojoj je odobreno 26 projekata mladih, čija je vrijednosti 69.380 KM.

Od navedenog iznosa, 44.280 KM obezbijedili su mladi, učesnici projekta, od institucija, organizacija, preduzeća i građana, ostalih 25.100 KM iz fonda Banke, a riječ je zajedničkim ulaganjima opštine u iznosu od 15.119 KM i Fondacije "Mozaik" 9.981 KM.

Zamjenik načelnika opštine Zoran Stračević rekao je danas da je Novi Grad prepoznao značaj i dao podršku projektu Omladinske banke.

"Od 2010. godine u Novom Gradu je realizovano 96 projekata čija vrijednost premašuje 200.000 KM", istakao je Starčević i dodao da će opština i dalje podržavati ovakve i slične projekte u koje su uključeni mladi.

Koordinator odbora Omladinske banke Novi Grad LJiljana Grab kaže da je ove godine zbog poplava bilo teže realizovati planirane projekte. "Ipak, uspješno je realizovano 25 projekta, a u toku je realizacija još jednog", kaže Grabova.

Direktor programa Fondacije "Mozaik" Željko Pauković najavio je da će projekat Omladinske banke biti nastavljen i naredne godine s novim komponentama.

"Naredne godine projekat će biti nadograđen podsticajima preduzetništva i na taj način biće omogućeno da do sada pokazani aktivizam i volonterizam mladi nadograde u ciljanim projektima preduzetništva", rekao je Pauković.

Prema njegovim riječima, Omladinska banka Novi Grad je i ove godine najuspješnija u BiH po broju kandidovanih i realizovanih projekata.

Pauković je naveo da je ove godine u 31 opštini u BiH u okviru projekta Omladinska banka podržano više od 300 projekata čija je vrijednost 1.100.000 KM, a sredstva za realizaciju obezbijedili su fondacija "Mozaik" iz donatorskih sredstava, partnerske opštine i mladi učesnici projekata.

Od 2008. godine mladi u 31 opštini u BiH realizovali su ukupno 965 projekata čija je vrijednost 3.522.200 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik