Predlog budžeta za 2015. u Skupštini do 10. decembra

Bez autora
Nov 26 2014

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Predlog budžeta Republike Srbije za 2015. godinu naći pred poslanicima u Skupštini Srbije do 10. decembra, i dodao da će njime biti predviđene značajne uštede, ali ne i smanjenje socijalnih davanja niti nova smanjenja u zdravstvu i prosveti. Vučić je istakao da će pojedina ministarstva imati veoma značajna smanjenja troškova u iznosima od devet do 20 odsto, što će značajno smanjiti deficit. On je naveo da neće biti smanjenja socijalnih davanja, kao ni dodatnih smanjenja u prosveti i zdravstvu. Predsednik Vlade je rekao da će budžet za 2015. godinu morati da postavi temelj za suštinske reforme kako bi u 2016. godini naša zemlja imala bolje rezultate. Vučić je rekao da je na današnjem sastanku sa ministrima i direktorima javnih preduzeća u Srbiji bilo reči, pre svega, o rashodnoj strani budžeta za 2015. godinu i o tome kako da se više uštedi.

Predlog budžeta za 2015. u Skupštini do 10. decembraPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se Predlog budžeta Republike Srbije za 2015. godinu naći pred poslanicima u Skupštini Srbije do 10. decembra, i dodao da će njime biti predviđene značajne uštede, ali ne i smanjenje socijalnih davanja niti nova smanjenja u zdravstvu i prosveti.

Vučić je istakao da će pojedina ministarstva imati veoma značajna smanjenja troškova u iznosima od devet do 20 odsto, što će značajno smanjiti deficit.

On je naveo da neće biti smanjenja socijalnih davanja, kao ni dodatnih smanjenja u prosveti i zdravstvu.

Predsednik Vlade je rekao da će budžet za 2015. godinu morati da postavi temelj za suštinske reforme kako bi u 2016. godini naša zemlja imala bolje rezultate.

Vučić je rekao da je na današnjem sastanku sa ministrima i direktorima javnih preduzeća u Srbiji bilo reči, pre svega, o rashodnoj strani budžeta za 2015. godinu i o tome kako da se više uštedi.

On je naglasio da su prihodi i u 2014. godini bolji nego što se očekivalo.

Premijer je rekao da će sutrašnjem sastanku, na kojem će se razgovarati o budžetu, prisustvovati i predstavnik MMF-a za Srbiju Kim Daehang, i naglasio da je to ključni budžet koji će morati da bude suštinski reformski kako bi se u 2016. godinu ušlo sa boljim uspehom.

Vučić je ponovio da su i konzervativne procene MMF-a da će naša zemlja 2017. godine imati manji deficit i veći rast.

On je izrazio uverenje da će Srbija, i uz sve probleme koje imamo, imati uspešnu 2015. godinu.

Prema njegovim rečima, neće se štedeti ni na velikim projektima, između ostalog, tako što će se praviti javno-privatna parternstva i koncesije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik