Sertić: Jasna uputstva javnim preduzećima za izradu poslovnih planova

Bez autora
Nov 26 2014

Ministar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je Ministarstvo privrede uputilo javnim preduzećima Uputstvo sa preciziranih 19 tačaka za izradu poslovnih planova za narednu godinu i dodao da će Ministartsvo ocenjivati rad tih preduzeća, direktora, ali i članova nadzornih odbora. Ministar je, tokom sastanka sa predstavnicima Nordijske poslovne alijanse, rekao da će javna preduzeća, u skladu sa Uputstvom Ministarstva privrede, morati da imaju značajne uštede i smanjenja određenih rashoda na stavkama koje su nepotrebne, poput reprezentacije, sponzorstava, putnih troškova, nabavke automobila... Nije tajna da velika javna preduzeća koja od države dobijaju subvencije kupuju najskuplje automobile, a o tome je bilo reči i u medijima, izjavio je ministar i dodao da tu postoji ozbiljan problem koji Ministarstvo nastoji da reši.

Sertić: Jasna uputstva javnim preduzećima za izradu poslovnih planovaMinistar privrede Željko Sertić izjavio je danas da je Ministarstvo privrede uputilo javnim preduzećima Uputstvo sa preciziranih 19 tačaka za izradu poslovnih planova za narednu godinu i dodao da će Ministartsvo ocenjivati rad tih preduzeća, direktora, ali i članova nadzornih odbora.

Ministar je, tokom sastanka sa predstavnicima Nordijske poslovne alijanse, rekao da će javna preduzeća, u skladu sa Uputstvom Ministarstva privrede, morati da imaju značajne uštede i smanjenja određenih rashoda na stavkama koje su nepotrebne, poput reprezentacije, sponzorstava, putnih troškova, nabavke automobila...

"Nije tajna da velika javna preduzeća koja od države dobijaju subvencije kupuju najskuplje automobile, a o tome je bilo reči i u medijima", izjavio je ministar i dodao da tu postoji ozbiljan problem koji Ministarstvo nastoji da reši.

Sertić je rekao da će prioritet u rekonstruisanju javnih preduzeća biti EPS, zatim Putevi Srbije, Srbijagas i Železnice, koje će biti podeljena na tri preduzeća.

"To su velike promene koje do sada niko iz populističkih, tj. političkih razloga nije hteo da pokrene na ozbiljan način", rekao je Sertić.

On je ukazao da Vladu Srbije na reformu javnih preduzeća nije naterao MMF, te da su u pregovorima sa tom međunarodnom finansijskom institucijom srpski predstavnici predložili veliki deo mera, koje ni MMF nije očekivao.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik