EBRD daje 50 miliona evra za Hipo mrežu

Bez autora
Nov 26 2014

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) donela je danas odluku o ulasku u posao preuzimanja mreže banaka Hipo Alpe Adria na Balkanu.EBRD će učestvovati sa 20 odsto u holdingu Hipo za jugoistočnu Evropu, i za to izdvojiti kapital u visini do 50 miliona evra, saopštila je banka posle sednice upravnog odbora. Glavni akcionar biće američki fond Advent, čija upravna tela treba tek da donesu konačnu odluku.

EBRD daje 50 miliona evra za Hipo mrežuEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) donela je danas odluku o ulasku u posao preuzimanja mreže banaka Hipo Alpe Adria na Balkanu.

EBRD će učestvovati sa 20 odsto u holdingu Hipo za jugoistočnu Evropu, i za to izdvojiti kapital u visini do 50 miliona evra, saopštila je banka posle sednice upravnog odbora.

Glavni akcionar biće američki fond Advent, čija upravna tela treba tek da donesu konačnu odluku.

EBRD, koju su početkom 90-tih osnovale 42 države sa ciljem da podstiče ekonomski razvoj evropskih postkomunističkih zemalja, u ovom trenutku podržava projekte u 30 zemalja.

Prema sopstvenoj definiciji, EBRD učestvuje samo u projektima koji ne bi mogli da se realizuju uz finansiranje pod komercijalnim uslovima. EBRD ima sopstveni kapital u visini od 30 milijardi evra i između 1991. i 2011. godine investirala je 71,1 milijardi evra u 3.374 projekata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik