Kia i Hyundai zajedno do 8 miliona prodatih vozila

Bez autora
Nov 26 2014

Dva najveća korejska proizvođača automobila mogla bi zajedničkim snagama da 2014. godinu završe sa rekordnih 8 miliona isporučenih automobila. Hyundai Motor Group, u čijem vlasništvu se nalaze obe automobilske marke, planirala je da u 2014. proda 7,86 miliona vozila.Nakon što je za prvih deset meseci prodaja već dostigla 6,55 miliona automobila, prognozira se da bi do kraja godine kupcima širom sveta trebalo da bude isporučeno najmanje 8 miliona vozila.

Kia i Hyundai zajedno do 8 miliona prodatih vozilaDva najveća korejska proizvođača automobila mogla bi zajedničkim snagama da 2014. godinu završe sa rekordnih 8 miliona isporučenih automobila.

Hyundai Motor Group, u čijem vlasništvu se nalaze obe automobilske marke, planirala je da u 2014. proda 7,86 miliona vozila.

Nakon što je za prvih deset meseci prodaja već dostigla 6,55 miliona automobila, prognozira se da bi do kraja godine kupcima širom sveta trebalo da bude isporučeno najmanje 8 miliona vozila.

Prodajni rezultat koji je iznad planiranog zabeležen je zahvaljujući većem rastu prodaje u Brazilu, Kini i Indiji.

Prodaja u SAD takođe je porasla, i to za 4%, i dostigla 1,097 miliona jedinica zaključno sa oktobrom. Rast brenda Hyundai iznosio je za 1%, a Kije za 7%.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik