Leteći automobili postaju realnost!?

Bez autora
Nov 26 2014

O letećim automobilima već dugo se govori i najavljuju se kao automobili budućnosti. AeroMobil je avion i automobil u jednom i predstavljen je na Pioneers festivalu u Beču.Prototip letećeg automobila AeroMobil 3.0 dizajniran je i sklopljen za samo 10 meseci. Pre četiri godine, slovačka kompanija predstavila je verziju AeroMobila 2.5, ali je nova verzija 3.0, poboljšana u odnosu na prethodnu, odobrena od strane Slovačke federacije za Ultra-lagano letenje i leteći automobil je ušao u redovan proces testiranja.

Leteći automobili postaju realnost!?O letećim automobilima već dugo se govori i najavljuju se kao automobili budućnosti. AeroMobil je avion i automobil u jednom i predstavljen je na Pioneers festivalu u Beču.

Prototip letećeg automobila AeroMobil 3.0 dizajniran je i sklopljen za samo 10 meseci. Pre četiri godine, slovačka kompanija predstavila je verziju AeroMobila 2.5, ali je nova verzija 3.0, poboljšana u odnosu na prethodnu, odobrena od strane Slovačke federacije za Ultra-lagano letenje i leteći automobil je ušao u redovan proces testiranja.

Iz kompanije kažu da ovaj leteći automobil neće biti na prodaju, već da je za sada cilj da se unapredi i poboljša što više i da se predstavi na što većem broju sajmova i festivala širom sveta.

AeroMobil 3.0 je blizu finalnog proizvoda. Karoserija je napravljena od složenih materijala, a sadrži i standardnu avionsku opremu, autopilot i napredni sistem za otvaranje padobrana. Za nekoliko sekudni iz automobila se transformiše u avion.

Kao automobil, pokreće se na benzin i napravljen je u takvoj veličini da može stati na standardno parking mesto, a kada se transformiše u avion, kao pista mogu poslužiti travnata ili asfaltirana površina duga nekoliko stotina metara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik