Vrijedna donacija čapljinskog „Granuma“ poplavljenim povrtlarima

Bez autora
Nov 27 2014

Predstavnici čapljinskog Agro-centra „Granum“ ovih su dana u selu Bok kod Orašja uručili vrijednu donaciju za obnovu plasteničke proizvodnje povrtlarima s područja općina Orašje i Domaljevac-Šamac čiji su plastenici i zasadi uništeni u majskim poplavama.Donacija za obnovu plasteničke proizvodnje vrijedna oko 50.000 maraka uručena je 59-orici poljoprivrednih proizvođača s područja te dvije posavske općine.

Vrijedna donacija čapljinskog „Granuma“ poplavljenim povrtlarimaPredstavnici čapljinskog Agro-centra „Granum“ ovih su dana u selu Bok kod Orašja uručili vrijednu donaciju za obnovu plasteničke proizvodnje povrtlarima s područja općina Orašje i Domaljevac-Šamac čiji su plastenici i zasadi uništeni u majskim poplavama.

Donacija za obnovu plasteničke proizvodnje vrijedna oko 50.000  maraka uručena je 59-orici poljoprivrednih proizvođača s područja te dvije posavske općine. Repromaterijal kojeg su činila sjemena hibridnog paradajza, vještačka đubriva, supstrati, plastični elementi za uzgoj rasade te druga nužna oprema za obnovu i pokretanje proizvodnje u posavskim plastenicima osigurao je spomenuti Agro-centar skupa sa svojim kooperantima i poslovnim partnerima iz BiH i inozemstva.

U majskim poplavama na području dvije spomenute općine uništeno je oko 80 dunuma plasteničke proizvodnje prvenstveno posađenog paradajza, paprike, krastavaca, ali i drugih povrtlarskih kultura.

Vrijedna donacija je uručena bez institucionalnih posredovanja direktnom saradnjom „Granuma“ i posavskih povrtlara, a cilj je obnova plasteničke proizvodnje koja bi privukla veći broj mladih osoba i time spriječila iseljavanje mladog dijela populacije s tog područja naše zemlje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik