U Sarajevu održana konferencija "Poslovni prostor BH"

Bez autora
Nov 27 2014

Inicijalna konferencija "Poslovni prostor BH" održana je danas u Sarajevu, u organizaciji Instituta za razvoj mladih KULT, a radi doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH.Rusmir Porobić iz KULT-a izjavio je za Agenciju FENA da su na konferenciji učestvovali predstavnici više od 30 institucija, poslovnih subjekata i nevladinih organizacija koji su identificirali ključne probleme u toj oblasti i za koje će ponuditi konkretna rješenja.

U Sarajevu održana konferencija "Poslovni prostor BH"Inicijalna konferencija "Poslovni prostor BH" održana je danas u Sarajevu, u organizaciji Instituta za razvoj mladih KULT, a radi doprinosa rješavanju sistemskih problema u sektoru zapošljavanja u BiH.

Rusmir Porobić iz KULT-a izjavio je za Agenciju FENA da su na konferenciji učestvovali predstavnici više od 30 institucija, poslovnih subjekata i nevladinih organizacija koji su identificirali ključne probleme u toj oblasti i za koje će ponuditi konkretna rješenja.

Pojasnio je da će zagovarati veću i bolje usmjerenu budžetsku podršku za razvoj malog i srednjeg preduzetništva, zatim uređenje raspodjele različitih finansijskih poticaja najperspektivnijim granama privrede, te rasterećenje privrednika od velikih nameta, odnosno plaćanje PDV-a po naplati a ne po fakturiranju, odgoda plaćanja do prvog u mjesecu i oprezan pristup doprinosima na plaće da ne bi ugrozili zdravstvene i penzione fondove.

Porobić je kazao da pri izradi rješenja uzimaju u obzir prijedloge i poslodavaca i državnih revizora i institucija dabi konsenzus najboljih rješenja uputili predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

Inicijativa "Poslovni prostor BH" provodi se u okviru Projekta održivosti civilnog društva u BiH (CSSP), koji realiziraju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a podržavaju ga USAID i vlada Velike Britanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik