Ford počeo proizvodnju prvog hibrida u Evropi

Bez autora
Nov 27 2014

Kompanija Ford započela je proizvodnju modela Mondeo sa hibridnim benzinsko-električnim pogonom u svojoj fabrici u Valensiji. To je prvi hibridni Ford koji će se izrađivati u nekom od evropskih pogona ovog američkog proizvođača.Iako je sa 400.000 napravljenih automobila drugi najveći proizvođač hibridnih vozila u svetu (iza neprikosnovene Toyote), Ford do sada ni jedan od tih modela nije izrađivao u Evropi.Mondeo Hybrid ima pogonski sistem koji se sastoji od 2.0 litarskog benzinca, dva elektromotora i litijum-jonskih baterija. Kombinovana snaga pogona dostiže 190 ks (140 kW).

Ford počeo proizvodnju prvog hibrida u EvropiKompanija Ford započela je proizvodnju modela Mondeo sa hibridnim benzinsko-električnim pogonom u svojoj fabrici u Valensiji. To je prvi hibridni Ford koji će se izrađivati u nekom od evropskih pogona ovog američkog proizvođača.

Iako je sa 400.000 napravljenih automobila drugi najveći proizvođač hibridnih vozila u svetu (iza neprikosnovene Toyote), Ford do sada ni jedan od tih modela nije izrađivao u Evropi.

Mondeo Hybrid ima pogonski sistem koji se sastoji od 2.0 litarskog benzinca, dva elektromotora i litijum-jonskih baterija. Kombinovana snaga pogona dostiže 190 ks (140 kW).

Ford tvrdi da će radni vek baterija iznositi 10-ak godina ili 240.000 pređenih km.

Proizvođač je ranije saopštio da će automobil prosečno trošiti 4,3 l/100 km uz CO2 emisiju koja iznosi 99 g/km.

Kada za pogon koristi samo električnu energiju, ovaj automobil biće u stanju da pređe i do 32 km, a u hibridnom modu iz stanja mirovanja do 100 km/h ubrzavaće za 8,5 s.

Hibridni Mondeo pojaviće se u prodaji na evropskom tržištu do kraja 2014. Cena će biti u rangu dizel verzije, jer Ford namerava da ovaj automobil ponudi kao ekonomičnu alternativu kupcima Mondea sa dizel motorima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik