Dunav osiguranje: Pada kasko osiguranje, popust 15%

Bez autora
Nov 27 2014

Kompanija Dunav osiguranje tokom devet meseci ove godine zaključila je više od milion polisa neživotnih osiguranja. Istovremeno, ukupna premija premašuje 12,4 milijarde dinara, a broj novih ugovora veći je za 41.395, izjavio je direktor eksterne prodaje Momčilo Dragić. On je rekao da je u istom periodu zaključeno 487.289 polisa osiguranja od auto odgovornosti, što čini tržišni udeo od 30,8 odsto. To istovremeno predstavlja rast premije obaveznog osiguranja motornih vozila za 14,5 odsto i iznosi oko 4,9 milijardi dinara. Prema njegovim rečima, kao i kod drugih osiguravajućih kuća smanjuje se broj kasko osiguranja zbog povećane starosti vozila, pa je "Dunav" na tu vrstu osiguranja uveo popust od 15 odsto za sve osiguranike. Direktor Direkcije za naknadu šteta Miloš Milanović je naveo da su za devet meseci dobili 85.332 nova zahteva za naknadu štete, a sa rezervisanim zahtevima iz prošle godine ukupan broj iznosi 91.612.

Dunav osiguranje: Pada kasko osiguranje, popust 15%Kompanija Dunav osiguranje tokom devet meseci ove godine zaključila je više od milion polisa neživotnih osiguranja.

Istovremeno, ukupna premija premašuje 12,4 milijarde dinara, a broj novih ugovora veći je za 41.395, izjavio je direktor eksterne prodaje Momčilo Dragić.

On je rekao da je u istom periodu zaključeno 487.289 polisa osiguranja od auto odgovornosti, što čini tržišni udeo od 30,8 odsto. To istovremeno predstavlja rast premije obaveznog osiguranja motornih vozila za 14,5 odsto i iznosi oko 4,9 milijardi dinara.

Prema njegovim rečima, kao i kod drugih osiguravajućih kuća smanjuje se broj kasko osiguranja zbog povećane starosti vozila, pa je "Dunav" na tu vrstu osiguranja uveo popust od 15 odsto za sve osiguranike.

Direktor Direkcije za naknadu šteta Miloš Milanović je naveo da su za devet meseci dobili 85.332 nova zahteva za naknadu štete, a sa rezervisanim zahtevima iz prošle godine ukupan broj iznosi 91.612.

Rešeno je 85.300 zahteva i isplaćeno više od 5,2 milijarde dinara, a iznos isplaćenih šteta veći je za dva odsto nego u istom periodu lani.

Vrednost prosečno rešene štete iznosi 61.010 dinara, što je porast od 5,5 odsto, a prosečna vrednost likvidiranih šteta iznosi 71.333 dinara, što je više za šest odsto.

Milanović je rekao da je broj rezervisanih šteta manji za četiri odsto nego prošle godine, ali da se njihova vrednost povećala za 30 odsto, pre svega zbog šteta od poplava koje su pretpreli veliki sistemi kao što su EPS i EMS.

Kako je kazao, mali je broj pojedinačnih osiguranja od poplava i on nije znatno povećan ni posle majskih nepogoda. Uvođenje obaveznog osiguranja od poplava Milanović ne smatra dobrom idejom, jer, kako kaže, to neće rešiti problem.

Direktor Direkcije životnih osiguranja Aleksandar Kojić je rekao da je za devet meseci naplaćeno 1,029 milijardi dinara ugovorene premije, što predstavlja rast veći od 10 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik